sex hikaye

Megjelent a World of Shorts berlini száma

A Daazo.com kisfilmes magazinja

2013. február 7. - filmhu
Megjelent a World of Shorts berlini száma

A Daazo kisfilmes honlap gondozásában megjelenő World of Shorts magazin legújabb számában a Berlinaléra fókuszál. A filmfesztiválon nyomtatott formában is elérhető kiadvány nemcsak a rövidfilm életútját követi a pitcheléstől a fesztiválokig, de még egy saját műalkotást is hajtogathatunk belőle.

 

A World of Shorts (WOSH) kisfilmes magazin a magyar alapítású Daazo blogjából nőtte ki magát 2012-ben: az angol nyelvű kiadványt A-kategóriás fesztiválok rövidfilmes helyszínein terjesztik. 2013. februárjában jelenik meg a WOSH legújabb, Berlinaléra fókuszáló száma: a magazin a Berlini Filmfesztivál rövidfilmes programjai (Berlinale Shorts, Talent Campus, Robert Bosch Stiftung, Berlinale Residency) mellett elsősorban a kisfilmek életútját követi a pitcheléstől a finanszírozáson át a fesztiválokig.

A Daazo első alkalommal hirdette meg a pitchelés új műfaját bemutató kezdeményezését: a PITCH PAGE projekt keretében még készülő rövidfilmes projektek számára biztosítottak megjelenést a magazinban. A felhívásra érkezett legjobb hét Pitch Page a magazinban is megjelent nyomtatásban, a legjobb 15 pályamunkát tartalmazó galériát pedig ITT lehet megtekinteni.

WOSH daazo1 500

A kreativitás és az alkotó erő áll a magazin középpontjában, hogy milyen szerepe jut mindennek a tervezés és a megvalósítás időszakában. Így nem maradhatott ki a méltán népszerű “Mapping Your Mind” rovat sem, a Berlinale Shorts alkotói egy-egy érdekes, hátborzongató vagy éppen lenyűgöző rajzzal vallottak a filmjükhöz fűződő viszonyukról. A Berlinale Shorts kurátora, Maike Mia Höhne beszél az idei szelekcióról, áttekintik a Talent Campus történetét és bemutatkozik a Berlinale Residency egyik ösztöndíjasa, Matias Bize is. A fesztiválok, a marketek és közösségi finanszírozás is nagy teret kapnak a magazinban: a European Short Pitch a pitchelés művészetét elemezte, a Bristol Encounters pedig a fesztiválkedvenc kisfilmesek portréját rajzolta meg.

A 80 oldalas magazinban minden oldalról körbejárják a rövidfilmezés módszereit, sőt még ezen túl is, egy olló és egy WOSH magazin segítségével megalkothatunk egy kétfázisú animációs filmet is.

 

 

 A magazint nyomtatott formában a Berlinale Talent Campus helyszínein és a Berlinale Shorts vetítésein lehet megtalálni.

A magazin online elérhetősége: issuu.com/daazo/docs/berlin2013Címkék

hír , daazo , berlinale , magazin , WOSHnka emblema 2012