sex hikaye

Megjelent a World of Shorts cannes-i száma

Téma: Cannes és elsőfilmesek

2015. május 13. - filmhu
Megjelent a World of Shorts cannes-i száma

Hogyan forgassunk nagyjátékfilmet a rövidfilmek után? Erről és Cannes-ról szól a Daazo rövidfilmes magazinja. A Daazo kisfilmes honlap gondozásában megjelenő World of Shorts magazin legújabb számában a cannes-i filmfesztiválra fókuszál.

A filmfesztiválon nyomtatott formában is elérhető, különleges illusztrációkkal teli kiadvány a szemle rövidfilmes programjának bemutatásán kívül elsősorban a kisfilmtől az első nagyjátékfilmig vezető úttal foglalkozik, valamint átfogó fesztiválkörképet is kínál.

A World of Shorts (WOSH) kisfilmes magazint a magyar alapítású Daazo készíti: a nyomtatásban is megjelenő angol nyelvű kiadványt A-kategóriás fesztiválokon terjesztik. A WOSH legújabb, a cannes-i filmfesztiválra fókuszáló száma május 13-án, a fesztivál első napján jelenik meg: a magazin a filmfesztivál rövid- és elsőfilmes programjai mellett elsősorban a rövid és hosszú film készítése közötti sikeres váltáshoz ad tanácsokat a filmkészítőknek.

Ahogy a korábbi években, továbbra is a kreativitás és az alkotó erő áll a 80 oldalas magazin középpontjában: így nem maradhatott ki a méltán népszerű „Mapping Your Mind” rovat sem, amelyben a Cinéfondation (a fesztivál filmiskolai, rövidfilmes versenyprogramja) válogatásában vetített rövidfilmek alkotói vallanak a filmjükhöz fűződő viszonyukról egy-egy érdekes, hátborzongató vagy éppen lenyűgöző rajzzal.

WOSH2015Cannes 600
Kattints a képre és lapozgasd végig a magazint!

A magazinban több interjú olvasható: többek között Nemes-Jeles Lászlóval, aki az egyetlen elsőfilmes rendező az idei cannes-i versenyprogramban, a tavalyi rövidfilmes Arany Pálma-győztes kolumbiai rendezővel, Simon Mesa Sotóval, valamint az első filmekre specializálódott, franciaországi Premiers Plans d’Angers fesztivál igazgatójával, Thibaut Bracq-kal. Cannes mellett a magazin központi témája az elsőfilmes filmkészítői tapasztalat. Nemzetközi, fesztiváldíjas filmkészítők vallanak az első nagyjátékfilmjük készítése során tapasztalt nehézségekről és kihívásokról. Az interfilm Berlin kurátora, Nele Fritzsche a filmtervhez illő megfelelő formátum megtalálásáról ír. A magazin átfogó fesztiválpanorámát és egyéb hasznos tudnivalókat is kínál.

A kiadványt nyomtatott formában a cannes-i filmfesztivál helyszínein lehet megtalálni.
A magazin online elérhetősége.Címkék

Cannes 2015 , dazoo , WOSHnka emblema 2012