sex hikaye

Mi is élvezzük a filmeket!

Tizenkét boldog ember

2014. február 4. - filmhu
Mi is élvezzük a filmeket!

Hogyan lehetne a magyar nézőket becsábítani a moziba? Az örök kérdés megválaszolásába most a hazai filmkritikusok is besegítenek, akik nem kevesebbre szólítanak fel, mint hogy élvezzük a filmeket. Hát rajta!

Sokan sokféleképpen próbálják újra bevonzani a nézőket a magyar filmekre, Antal Nimród tavaly év végén például csak azért utazott haza az Egyesült Államokból, hogy egy sokszereplős rövidfilmmel csináljon újra kedvet a magyar mozihoz.
 
A sorból a hazai filmkritikusok sem akartak kimaradni, akik közül tizenketten voltak olyan bevállalósak, hogy a maga pőre valóságában mutassák meg, mennyire élvezik a (magyar) filmeket. Az elkészült plakát szerint, amely először a MÚOSZ Film- és Tévékritikusi Szakosztálya honlapján jelent meg, eléggé. 
 
hungarian nympho 600
Ha a kép ismerősnek tűnik, az nem teljesen a véletlen műve: A nimfomániás (kritikánk itt) plakátja ugyanis korábban annyira megtetszett a dán kritikusoknak, hogy megalkották a saját verziójukat (itt írtunk róla, kép), a dolog pedig ragadósnak bizonyult, így már elkészült a lengyel változat is.
 
A résztvevők így vallanak a „Mi is élvezzük a filmeket!” szlogenű projektről. "Dán és lengyel kollégáik példája nyomán a magyar filmkritikusok is összeálltak egy őrült fotózás erejéig. Nem az egyértelmű inspirációként szolgáló film mellett akarunk kampányolni, csak megmutatni, hogy a filmkritika és a kritikusok értékítélete mindenek előtt a műélvezetből származik. Szeretjük egymást és a munkánkat, de legfőképpen: élvezzük a filmeket!"
 
A plakát elkészítésében részt vett Valuska Gábor (fotó, a filmhu állandó munkatársa), Frank Rizzo (design) és Gál Barbara (smink).
 

nka emblema 2012