sex hikaye

Miklauzic a szófiai nagydíjért

Fliegauf, Kocsis, Miklauzic, Mundruczó Bulgáriában

2011. március 5. - filmhu
Miklauzic a szófiai nagydíjért

Fliegauf, Kocsis, Miklauzic, Mundruczó – Négy magyar rendező alkotását hívta meg a szófiai filmfesztivál, Bulgária elsőszámú filmünnepe - tudatta a Magyar Filmunió. A zöld sárkány gyermekei a versenyprogramban indul. (fotó: Gordon Eszter)

 

Március 4-én kezdődik Bulgária elsőszámú nemzetközi filmes eseménye, a szófiai filmfesztivál. A rendezvény több mint 200 kurrens mozgóképet vonultat fel a nagyvilág filmtermésének javából; a válogatást a főváros mellett Burgaszban, Plovdivban és Várnában is vetítik.

Miklauzic Bence második játékfilmje, A zöld sárkány gyermekei a rangos versenyprogramba kapott meghívást, ahol 12 ifjú rendezőtehetség versenyez a szófiai nagydíjért. A Rátóti Zoltán, Bánfalvi Eszter és Yu Debin főszereplésével készült játékfilm egy kínai és egy magyar férfi különleges barátságát bemutató keserédes történet, amely a Mythberg Films gyártásában készült, lengyel partnerekkel, producere Berger József volt. A szófiai díszbemutatón Miklauzic Bence személyesen vesz részt március 10-én.

A Mythberg Films egy további koprodukcióval is képviselteti magát a legnagyobb bolgár filmfesztiválon: Jerzy Skolimowski Velencében díjazott filmje, Az ölés esszenciája (Essential Killing) vezető vágója Lemhényi Réka volt, és az utómunkákra Magyarországon került sor hazai szakemberek közreműködésével.

A szófiai filmfesztivál sokszínű válogatásában műsorra tűzi Fliegauf Benedek Womb, Kocsis Ágnes Pál Adrienn és Mundruczó Kornél Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv című alkotásait is.

A 15. Szófia Nemzetközi Filmfesztiválra meghívott magyar filmek és magyar részvételű koprodukciók a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készültek.


nka emblema 2012