sex hikaye

Monacói séta

Vetítéssorozat a Francia Intézetben

2015. június 1. - filmhu
Monacói séta

Monacói séta címmel a hercegségben játszódó filmekből szervez vetítéssorozatot keddtől a Budapesti Francia Intézet megújult, digitalizált mozitermében a Monacói Hercegség Konzulátusa, a Francia Nagykövetség és a Francia Intézet.

A tengerparti hercegség a filmművészet kiemelten kedvelt helyszínének számít, a Cote d'Azure és a képzelettel játszó, izgalmas közeg mindig is vonzotta a filmeseket - emlékeztet a Francia Intézet közleménye. A sorozat nyitófilmje Alfred Hitchcock Fogjunk tolvajt! című klasszikusa Grace Kelly főszereplésével. A forgatás idején már Oscar-díjas amerikai színésznő, majd később monacói hercegné a Cote d'Azure-ön játszódó, izgalmas történetben Cary Grant partnerként tűnik fel.

FT600

A két héten át zajló program három francia filmmel folytatódik: a Szívrablók nézői Romain Duris és Vanessa Paradis szerelmi vívódásait követhetik végig csütörtök este, majd június 11-én A monacói lányban Louise Bourgoin és Fabrice Luchini alakítanak nem mindennapi párost, végül az Angyal-öböl zárja a monacói témájú, magyar vagy angol felirattal ellátott mozik sorát június 16-án a francia film nagyasszonyával, Jeanne Moreau-val a főszerepben.

Az ingyenes filmvetítés-sorozatot Szőcs Géza, a Miniszterelnök kulturális tanácsadója és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára nyitja meg kedd este a Budapesti Francia Intézetben.

 

(forrás: MTI)


nka emblema 2012