sex hikaye

Nemzetközi filmiskolát és filmoperatőr mesterszakot indít a BKF

Tovább bővül az intézmény művészeti képzéseinek köre

2013. január 22. - filmhu
Nemzetközi filmiskolát és filmoperatőr mesterszakot indít a BKF

European Film School Budapest (EFSB) néven olyan angol nyelvű, nemzetközi filmiskolát indít a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF), ahol a hallgatók már tanulmányaik során aktív részeseivé válhatnak a filmiparnak.

 

Az intézmény a világ egyik legmodernebb filmstúdió hálózatával, a RALEIGH STUDIOS-zal kötött megállapodást, melynek értelmében a nemzetközi stúdió infrastruktúráját használja majd a gyakorlati oktatásban. Az EFSB önálló intézményi egységként várja majd hallgatóit, a BKF Kommunikációs és Művészeti Kara pedig elindítja a filmoperatőr művész mesterszakot, magyar nyelven.

Operatőrképzés nemzetközi szinten, angolul
„Tapasztalataink szerint a filmművészeti képzések egyik legnagyobb hiányossága, hogy olyan szakemberek hagyják el az iskolákat, akiket nem a piac és az iparág kihívásainak megoldására képeztek ki, illetve tanulmányaik során nem kerülnek igazán mélyen kapcsolatba a filmes világgal és nem beszélnek angolul” – hangsúlyozza Szabó Gábor, az European Film School Budapest vezető tanára. Kiemeli: az EFSB célja elsősorban olyan szakemberek képzése, akik már tanulmányaik során a filmipar aktív részeseivé válhatnak és olyan gyakorlati tudás birtokában hagyják majd el az intézményt, melyet kamatoztathatnak a piacon.

Egyedülálló szakmai és technikai háttér
Az EFSB kiemelt hangsúlyt fektet a hagyományos technikák mellett az olyan készségekre, amelyek birtokában a végzett szakemberek képesek lesznek lépést tartani a ma még ismeretlen technológiákkal. Ehhez járulnak hozzá többek között a RALEIGH STUDIOS-zal és több, nemzetközi filmipari szereplővel kötött megállapodások, az elismert szakemberekből álló oktatógárda és a technológia fejlődéséhez igazodó, gyakorlatorientált képzési modell. Elsőként operatőr szak indul, a tervek szerint a későbbiekben pedig tovább bővül majd a kínálat.

BKF3 500Mesterszak a magyar operatőri iskola szellemében
A Kommunikációs és Művészeti Kar filmoperatőr művész mesterszakának elindításával a BKF tovább kívánja erősíteni pozícióját a művészeti képzések piacán. A cél biztosítani az alapképzésben végzettek számára a fejlődési lehetőséget és olyan szakembereket képezni, akik itthon és külföldön is megállják majd a helyüket a filmgyártás és média területén, ugyanakkor megőrzik a magyar filmművészet jelentős hagyományait és továbbörökítik azt. Az intézmény kiemelten fontosnak tartja, hogy tovább vigye az Illés György által megteremtett magyar operatőri iskola szellemét.

Elismert szakemberek az oktatógárdában
A hallgatók mind a mesterszakon, mind a nemzetközi filmiskolában olyan neves szakemberektől sajátíthatják el a filmkészítés tudományát, akik ma is aktív szereplői a filmiparnak, szakmai tapasztalataikat pedig Európában és Amerikában szerezték. Az oktatógárda tagja többek között Szabó Gábor, Kepes András, Kardos Sándor, Gulyás Buda, Vecsernyés János, Hajdú Szabolcs, Miklós Mari és Muhi András is.

BKF2 500A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskoláról
A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) tizenegy éve meghatározó szereplője a hazai felsőoktatásnak. Két kara a Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Kar, illetve a Kommunikációs és Művészeti Kar. Az intézmény négy területen kínál képzéseket: kommunikáció, üzlet, turizmus és művészet. A BKF kommunikációs készségfejlesztő tréningrendszere egyedülálló a magyar felsőoktatásban. 2011-től már nem csak Budapesten, hanem Hódmezővásárhelyen, a BKF Regionális Tudásközpontjában is folyik oktatás. A BKF jelenleg 70 külföldi intézménnyel tart fent partneri kapcsolatot 27 országban, Angliától, az Egyesült Államokon át Kínáig. Eddigi tevékenysége elismeréseként a Főiskola megkapta a Superbrands 2011, majd idén a 2012-es védjegyet.

(fotó: www.efsb.eu)


nka emblema 2012