sex hikaye

New Yorkban forgott a Valami Amerika

Hát ide szöktek az első részben

2008. július 3. - filmhu
New Yorkban forgott a Valami Amerika
Herendi Gábor rendező-producer nemrég érkezett vissza a Valami Amerika 2 New York-i forgatásáról, ahol három napon át dolgozott a stábbal: egy „lesifotós”, Trace Murphy elküldte nekünk a Flickr-en közzétett képeit, ezért felhívtuk a rendezőt. Fotó: Trace Murphy Forrás: Flickr.com

A Valami Amerika első részének végén Alex és Timi elszöktek „valahova”: a második részben a többiek New Yorkban találnak rájuk. A stáb ezeket a jelenetek rögzítette június 26. és 28. között, több helyszínen: Brooklynban, Manhattanben és a Broadway valamint az 57. utca sarkán dolgoztak a kamerák. Az amerikai külsők tehát valós, eredeti helyszínen forogtak, a belsők viszont itthon, stúdióban.  A New York-i forgatáson készített lesifotókat a Flickr nevű fotómegosztó Trace Murphy nevű felhasználója készítte, aki eljuttatta azokat a Filmhu szerkesztőségébe is.

A New York-i külsők valós, eredeti helyszínen forognak
Fotó: Trace Murphy Forrás: Flickr.com

Noha a stáb szerette volna titokban tartani a második epizód minden fordulatát, most erre az apró részletre mégis sikerült fényt deríteni. A továbbiak alakulásáról Herendi Gábor természetesen nem kívánt túl sokat elárulni, hiszen a karakterek már ismertek, a film stílusa is sokban hasonlít az előző részhez, és így a sztori és annak váratlan fordulatai jelentik az izgalmat, a feszültséget a második részben - fogalmazott a rendező. A  forgatókönyvet Herendi mellett Divinyi Réka és Harmat Gábor jegyzi.

Az új karakterekről, Csuja Imre által játszott maffiózó főnökről és annak lányáról, akit Tompos Kátya alakít, sem tudhattunk meg további részleteket, mert a rendező szerint ezzel is túl sokat árulna el a sztoriról. Annyit mégis sikerült megtudnunk, hogy Herendi Gábor előző filmjéből, a Lorából megismert amerikai színésznő, Lucia Brawley egy Magyarországon élő, a nyelvet többé-kevésbé beszélő salsatanárnőt alakít.

A belsőket Magyarországon vették fel, stúdióban
(Fotó: Skyfilm)

A filmet Márton Balázs fényképezi, a vágást Király István végzi. Az említett új karakterek mellett az előző részből megismert főszereplők - Szervét Tibor (Alex), Pindroch Csaba (Tamás), Szabó Győző (Ákos), Hujber Ferenc (András), Ónodi Eszter (Eszter), Oroszlán Szonja (Timi) is ott lesznek a VA2-ben.

Jelenleg a film 2/3-a már leforgott, a 34 napból már csak 9 van vissza. Hosszabb jelenetek Eszter lakásában valamint az előző részben is látott „törzshelyen”, az Old Man's Music Pubban készülnek. Valamint Budafokon, a Törley gyártelep ma már nem használt részén is dolgozik majd a stáb.

Szabó Győző New Yorkban találta meg Oroszlán Szonját
Nézd meg Trace Murphy Valami Amerika 2 szettjét!

A film költségvetése még módosulhat, a rendező-producer szerint az eddigi 320-ről 350 millióra emelkedhet, ebből az MMK összesen 91 milliót áll: 60 milliót szelektív játékfilm-támogatás formájában, 31 millió pedig a Lora után járt normatív támogatásként, a többit külső forrásokból teremti elő a filmet gyártó Skyfilm. A rendező szerint „dús” az eddig elkészült anyag, többet forgattak, mint az előző rész során, ugyanakkor kevesebb idő áll majd rendelkezésre a vágás és a további utómunkálatok során, hiszen a tervek szerint a film premierje december 18. -  Herendi Gábor szerint tartható lesz a bemutató időpontja.Címkék

hírnka emblema 2012