sex hikaye

Nézz bele a Bibliotheque Pascalba!

Kalotaszegi álmodozók

2008. október 6. - filmhu
Nézz bele a Bibliotheque Pascalba!
Vidám statiszták, gólyalábak, tűzijáték, Török-Illyés Orsolya tetőtől talpig latexben, kártyavetők, látványorgia, karneváli forgatag - már a neten pár jelenet Hajdu Szabolcs készülő új filmjéből.
2008 tavaszán indult Hajdu Szabolcs új filmje, a Bibiliotheque Pascal forgatása Marosvásárhelyen. Annak idején részletesen be is számoltunk a karneváli hangulatú, kisebb népünnepélynek is beillő forgatásról, most pedig két videodokumentum is elérhető immár a a forgatásról - a statiszták között álló kamera először egy utcalány botladozásának, majd pedig a gólyalábas, görögtüzes népünnepély felvételeinek munkálatait (köztük az asszisztensek instrukcióit) örökíti meg."Felvétel lesz, mindenki a legjobbat nyújtsa!" - Háttér tessék, és...! Szól a zene, a marosvásárhelyei etap a főszereplőnő szerint olyan volt, mintha egy vígjátékot forgattak volna. Nem azt forgatnak.A film összesen négy etapban lett-lesz leforgatva még egy van hátra, ezért a másik két, teasernek tekinthető video a marosvásárhelyi mellett a constantai, tengerparti, és a budapesti, Pascal titkos bordélyában  felvett jelenetekből áll össze. Az már most látszik, hogy a Bibliotheque Pascal látványorgiája kivételesen magával ragadó lesz. Az is sokatmondó, hogy a két teaser teljesen más hangulatú - a rövidebb első már-már idillinek tűnik a meleg fények és a lány muzsika hatására, míg a második, a hosszabb dinamikusabb, nyersebb. 

 

Az egymást megtermékenyítő képek - figyelmezzünk a főhősnő frizurájára, amely tulajdonképpen a társadalom különböző fejlettségi fokait jeleníti meg a primitív törzsi élettől a civilizációig. A zárójelenet két, fekete ruhás figurája a Budapesti Őszi Fesztivál kabalafigurája is lehetne.nka emblema 2012