sex hikaye

Nézz bele a Délibábba!

Pénteken mutatják be Torontóban a filmet

2014. szeptember 4. - filmhu
Nézz bele a Délibábba!

A torontói filmfesztiválon pénteken mutatják be Hajdu Szabolcs Délibáb című modern westernjét, melyben a Jarmusch-filmekből ismert Isaach De Bankolé alakítja a főszerepet.

Szeptember 5-én Torontóban tartják Hajdu Szabolcs új filmjének, a Délibábnak a nemzetközi premierjét. A filmnek megjelent a nemzetközi előzetese, melyben a titokzatos Isaach De Bankolé veszi be a magyar pusztát, és ismerkedik a rögvalóval. (Az elefántcsontparti születésű francia színész Jim Jarmusch filmjeivel - Éjszaka a földön, Szellemkutya, Az irányítás határai - vált világszerte ismertté, majd szerepelt Lars von Trier Manderlay-jában és a Casino Royale című James Bond-filmben is.) A sztori szerint a focista Francis menekülni kényszerül a sajtó és a hatóságok elől egy botrányba fulladó mérkőzést követően, és végül egy világtól elzárt tanyán talál menedéket. Hamarosan rádöbben, hogy a tanya valójában rabszolgatelep. A futbalista életének legkeményebb meccse kezdődik, melynek tétje nemcsak a szabadság, hanem maga a túlélés.

A hortobágyi rabszolgatelep urát Răzvan Vasilescu román színész alakítja, a női főszerepben Török-Illyés Orsolya, továbbá Dragos Bucur román színész és Polgár Tamás is játszik a filmben. A Délibáb operatőre Nagy András, látványtervezője Rajk László. Hajdu Szabolcs új filmje a Filmalap 350 millió forintos gyártási támogatásával a Mirage Film Stúdió és a Filmpartners produkciójában a szlovák Mphilms, a TV2 és a Sparks koproduceri részvételével készült. A Délibáb vezető producere Taschler Andrea és Kovács Gábor, koproducere Pataki Ági, Prikler Mátyás, Jim Stark, Romwalter Judit és Mécs Mónika.


nka emblema 2012