sex hikaye

NMHH: Nagy az érdeklődés a televíziós pályázatok iránt

Közel 800 szinposzist küldtek

2011. december 5. - filmhu
NMHH: Nagy az érdeklődés a televíziós pályázatok iránt

Közel 800 szinopszis érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának nem egész estés filmek gyártására kiírt pályázataira. A kiírások célja az animációs, ismeretterjesztő és dokumentumfilmek támogatása.

 

 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa 2011 novemberében bocsátotta ki pályázatait a nem egész estés televíziós műfajok támogatására. A dokumentum-, ismeretterjesztő és animációs filmek alkotói összesen 340 millió forintos keretre pályázhatnak. A dokumentumfilmekre 140 millió, az ismereterjesztő filmekre 110 millió forint, az animációs filmekre 90 millió áll rendelkezésre.

A televíziós bemutatásra szánt alkotások támogatására kiírt pályázatokra óriási érdeklődés mutatkozott, hiszen közel 800 pályamunka érkezett be, összesen csaknem mintegy 6 milliárd forintos támogatási kérelemmel.

Az új szemléletű pályázati felhívások figyelembe veszik a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos koncepcióját, a Médiatanács filmszakmával folyatott konzultációi során született javaslatokat, valamint a több mint 14 éves pályáztatási gyakorlat tapasztalatait, így az alkotók a korábbiakhoz képest egyszerűbb, ésszerűbb és kiszámíthatóbb rendszer szerint pályázhatnak.

A beérkezett munkák támogatásáról a Médiatanács a filmszakma képviselőit felvonultató bírálóbizottságok javaslata alapján dönt majd.

A dokumentumfilmek, ismeretterjesztő filmek és animációs filmek gyártásának támogatására meghirdetett három pályázati eljárásban beérkezett szinopszisokról a Médiaszolgáltatás- támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási terület honlapján olvashatnak bővebb tájékoztatást.


nka emblema 2012