sex hikaye

Nyerj jegyet az 5. Verzio Fesztivál filmjeire

Játssz és mozizz

2008. október 31. - filmhu
Nyerj jegyet az 5. Verzio Fesztivál filmjeire
Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Verzio Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivált, játssz és mozizz velünk!

5. Verzio Filmfesztivál Budapesten

Nyerd meg a bérletet vagy a 2x2 jegyet. A válaszokat a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre várjuk, a levél tárgya "Verzió Filmfesztivál" legyen!

1.) "A nyugdíjas éjszakai portás szemével" mely rendező 1977-es filmjének "folytatása"?
A: K. Kieslowski
B: A. Wajda
C: Schiffer Pál

2.) A versenyfilmek közül az egyik alkotás a Delta és a Lorna csöndje mellett esélyes volt az Európai Parlament Lux-díjára. Melyik?
A: A guberáló
B: Havel polgártárs
C: Kalinovski tér

3.) A Vak szerelmek c. szlovák film a közelmúltban beszédtéma volt filmek körökben, ugyanis...
A: Szlovákia ezt jelölte Oscarra a Báthory-film helyett
B: Amerikában remake-elik
C: feljelentették a rendezőt

A fanatizmustól a kulturális túlélésig egy tucat témával foglalkozik az emberi jogokat előtérbe helyező Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál. November 4 és 9 között idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a hatnapos esemény, a Főprogram filmjei idén is a benevezett illetve hazai és nemzetközi filmfesztiválok kiemelkedő alkotásai közül kerültek ki. A fesztiválra 300 nevezés érkezett, ötvenhét film kerül a közönség elé, 36 premier. A helyszínek idén a Toldi, a Cirko-Gejzír és az Örökmozgó mozik.

A Főprogram idén is kortárs, kreatív dokumentumfilmeket mutat be a világ minden tájáról. A filmek témái többek között: vallási és politikai fanatizmus, terrorizmus, nacionalizmus, szegénység, migráció, nemi identitás, politikai elnyomás, rasszizmus és kulturális túlélés.A vetítések mellett szokás szerint idén is lesznek beszélgetések az alkotókkal, szociológusokkal, amelyek egy-egy film kapcsán tabudöngető és kényes témákat feszegetnek. Idén is lesz diákverzió, amely mozizni, beszélgetni és kritikusan gondolkodni várja a középiskolásokat.  A fesztivál fővédnökei Jancsó Miklós és a Magyar Helsinki Bizottság, bővebb információ pedig itt található.

nka emblema 2012