sex hikaye

Oliver Stone és erős verseny a Cinefesten

2012. augusztus 28. - filmhu
Oliver Stone és erős verseny a Cinefesten

Szeptember 14-től 16 film lesz versenyben a miskolci filmfesztiválon: mind magyarországi premier, Sundance, Cannes, Velence és Berlin legjobbjai. A fókuszban az amerikai indie-vonal, Európa és a régió erős filmes országainak alkotásai állnak.


 Összesen 69 film méreti meg magát a JCF-en. A nagyjátékfilmes blokkban 16 mű versenyez (5 amerikai, 1 brit, 1 litván, 1 izlandi, 2 román, 1 osztrák, 1 szlovén, 1 dán, 1 ír, 1 kanadai, 1 francia), a kisjátékfilmes-kísérleti mezőnyben pedig 22 (ebből 8 spanyol, 3 német, 1 mexikói, 4 francia, 1 portugál, 1 luxemburgi, 1 ír, 2 belga, 1 svájci). A legnehezebb dolga talán itt volt az előzsűrinek: sokszáz film közül kellett kiválasztaniuk mintegy kéttucatnyi alkotást. 22 fiatal filmes munkája került versenybe, a legtöbb mű spanyol (8 film), de a német és a francia művészek jelenléte is erős, ebben a blokkban összesen kilenc ország képviselteti magát. A részletek itt.


A Vadállatok (Savages) Oliver Stone alkotása a JCF nyitófilmje - az év egyik szuperprodukcióját Miskolcon láthatja először a magyar közönség. Ez az a film, amiből kivágták Uma Thurmant - de a főszerepekben többek között így is John Travoltát, Benicio Del Torot, Salma Hayeket láthatjuk. A kegyetlenül humoros, csavaros film, amely Don Winslow bestsellere alapján készült, a háromszoros Oscar-díjas Oliver Stone (A szakasz, Született gyilkosok) legjobb éveit idézi. Ben, a békés és jólelkű buddhista, és legjobb barátja, Chon, az egykori tengerészgyalogos jövedelmező üzletet visznek Kaliforniában, a Laguna Beachen: ők termesztik a legeslegjobb marihuánát. Emellett mindketten szerelmesek a szép Opheliába. Az élet idillinek tűnik, míg egy mexikói drogkartell társulni nem akar velük. Ben és Chon kilátástalannak tűnő háborúba kezd ellenük. A Vadállatok, melyet a UIP Duna Film forgalmaz, október elején kerül a mozikba. A magyarországi premier szeptember 14-én este lesz a Jameson CineFesten.

nka emblema 2012