sex hikaye

P. Koltai Gábor filmproducert is őrizetbe vette a rendőrség

Nagy értékű adócsalást derített fel a VPOP

2010. december 9. - filmhu
P. Koltai Gábor filmproducert is őrizetbe vette a rendőrség

P. Koltai Gábor filmproducert is őrizetbe vette a rendőrség abban az akcióban, amelyet nagy értékre elkövetett adócsalás miatt indított a Vám- és Pénzügyőrség - közölte szerda este a Magyar Televízió Híradója. A filmproducert csalással, adócsalással és magánokirat-hamisítással is gyanúsítják - olvasható az [origo]-n

 

A VPOP közleménye szerint "a Vám- és Pénzügyőrség Közép-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala - az APEH feljelentése alapján - nyomozást folytat az adóbevétel különösen jelentős mértékű csökkenését okozó adócsalás és adóra elkövetett különösen nagy kárt okozó csalás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt mozifilmek és 3D-s produkciók készítésével, valamint értékesítésével foglalkozó gazdasági társaságokkal és azok ügyvezetőivel szemben. A bűnelkövetői kör a filmek gyártására és értékesítésére egy komplex számlázási láncolatot hozott létre, amely láncolatban a filmek finanszírozásában és az értékesítésben résztvevő offshore cégek, valamint az Áfa-visszaigénylő pozícióba kerülő gazdasági társaságok mellett hamis, fiktív költségszámlákat kibocsátó cégek is megtalálhatóak voltak. A bűnelkövetői kör a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a fiktív számlák felhasználásával 2,3 milliárd forinttal károsította meg a központi költségvetést, amely összeg a nyomozás során még jelentősen növekedhet."

Az akció keretében 45 nyomozó és járőr részvételével 14 helyszínen tartottak házkutatást: 5 személyt gyanúsítottként hallgattak ki, "három fő - Cs. Z., I. G., valamint K. G. - őrizetbe vételre került, akiknek előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte." - írja a VPOP, az MTV szerint Koltai Róbert és Pogány Judit fia, P. Koltai Gábor a három személy egyike.

(2) 
Hozzászólások
2-1  /  2
2010. december 11. szombat, 17:09#2| zacherlászló

A magyar moziportálon nem szívesen olvasok rendőrségi híreket. Egy gyanúsítottról.

Aki, úgy látom, nagykorú. Akkor viszont nem kellene a szüleit is ide hozni - bármennyire csábtó is!

2010. december 11. szombat, 15:32#1| dawg
A tobbiekre is rastartolhatnanak mar. Mondjuk van egy olyan erzesem, hogy ez a tipikus "na csinaljunk valamit, hogy lassak dolgozunk aze" nota.

nka emblema 2012