sex hikaye

Pálfi György a Titanic zsűriben

10 ezer euróról döntenek

2007. április 12. - filmhu
Pálfi György a Titanic zsűriben
Ronald Bergan brit filmkritikus, Marit Kapla, a Göteborgi Nemzetközi Filmfesztivál új igazgatója és Pálfi György filmrendező alkotják a 14. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál nemzetközi zsűrijét.

Ők hárman ítélik oda a 11 napos fesztivál végén a legjobb versenyfilmnek a 10 ezer euró jutalommal járó, Görömbei Luca üvegiparművész tervezte Hullámtörők-díjat. A Hukkle és a Taxidermia fiatal rendezője olyan szaktekintéllyel vitathatja meg a nyolc versenyfilm érdemeit, mint Ronald Bergan filmtörténész, kritikus és professzor.
 
Bergan a Nemzetközi Filmkritikusok Szövetségének (FIPRESCI) volt alelnöke, így számos filmfesztivál zsűrielnöki tisztét töltötte már be. A brit The Guardian újságírója, valamint a floridai Nemzetközi Egyetemtõl a francia Sorbonne-ig számos egyetemen filmelmélet-előadó.
 
A zsűri hölgy tagja a 36 éves Marit Kapla. A nagy tiszteletben álló filmes újságírónőt épp húsvét előtt, 2007. április 1-jén nevezték ki a svéd Göteborgi Nemzetközi Filmfesztivál élére. Elmondása szerint alig várja, hogy pár napot Budapesten mozizhasson zsűritagként, mielőtt belevetné magát a 31. Göteborgi Filmfesztivál megrendezésével járó hatalmas munkába, mely jövő januárban kerül megrendezésre.
 
A 14. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál április 12-én, csütörtök este veszi kezdetét az Uránia Nemzeti Filmszínházban Nick Cassavetes Alpha Dog című filmjének gálavetítésével. A győztes filmnek járó díjat április 22-én, a fesztiválzáró gálaesten Schneider Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára adja át.



Címkék

hír



nka emblema 2012