sex hikaye

Pénteken kezdődik az országos természetfilm-fesztivál Pusztaszeren

2010. augusztus 6. - filmhu
Pénteken kezdődik az országos természetfilm-fesztivál Pusztaszeren

Pénteken kezdődik a máig egyetlen hazai szervezésű természetfilm-fesztivál a Csongrád megyei Pusztaszeren; a háromnapos seregszemlén 91 alkotást láthatnak az érdeklődők - tájékoztatta Csabai Ferenc szervező az MTI-t.

 

Az Árpád-major egyedi hangulatú Fűszercsarnokában pénteken és szombaton reggeltől késő estig összesen 55 amatőr és profi rendező 2007 után készült alkotását vetítik le - mondta a szervező. Hozzátette: az idei versenyre minden eddiginél több határon túli magyar filmes nevezett, így a közönség számos vajdasági, felvidéki és erdélyi munkát is megismerhet.

A legtöbb - mintegy harminc - produkciót az etűd kategóriába nevezték, a könnyed vagy absztrakt hangvételű néhány perces kisfilmeket pénteken és szombaton is vetítik, az első nap az amatőr, a második nap a profi alkotók munkáit. A nézők láthatnak még a növények és állatok életét, a világ tájait, a vadászkultúrát, illetve az életmód és a környezetvédelem témáját bemutató pályaműveket.

Csabai Ferenc elmondta, hogy a 2005-ben elindított fesztiválon a korábbi években hat-hétszáz vendéget fogadtak, idén azonban több látogatóra számítanak, mivel Szegedről kedvezményes buszjáratok indulnak a filmes seregszemle helyszínére.

A filmvetítéseken kívül kísérőrendezvények is várják az érdeklődőket: kiállítás nyílik Máté Bence természetfotós és Kovács Mátyás festőművész alkotásaiból, szombaton este a Honeybeast együttes koncertezik. Azok, pedig akik nemcsak képekről szeretnének ismerkedni a természettel a Kiskunsági Nemzeti Park szakembereinek vezetésével lovaskocsis kiránduláson látogathatnak el a fokozottan védett Büdösszék-tóhoz.

A Fiar Sándor geográfus, természetfilmes vezette zsűri vasárnap délben hirdeti ki a fesztivál végeredményét, azt, kiket illett az egy-egy amatőr és profi kategóriadíj, s ki kapja az idei fődíjat.


nka emblema 2012