sex hikaye

Rendhagyó filmművészeti ötleteknek alapított díjat az Eurimages

50 ezer eurós projekttámogatás

2015. december 15. - filmhu
Rendhagyó filmművészeti ötleteknek alapított díjat az Eurimages

Rendhagyó filmes ötletek megvalósítására hozott létre 50 ezer euró (15,8 millió forint) összdíjazású filmes díjat az Eurimages, az Európa Tanács filmtámogatási alapja négy európai filmfesztivállal közösen.

Az Eurimages mellett a Karlovy Vary-i, a haugesundi, a tesszaloniki és a francia Arc-i nemzetközi filmfesztiválokkal közösen alapított úgynevezett Lab Project, azaz "kísérleti projekt" a nem hagyományos filmes ötleteket kívánja támogatni a megvalósulási szakaszban. Az 50 ezer eurós projekttámogatási díj hároméves próbaideje 2016 elején indul. A nyilatkozat szerint a díjat fesztiválonként egy projekt kaphatja meg, melyről nemzetközi zsűri dönt majd. A zsűriben egy filmes szakember, egy művészeti kurátor és az Eurimages képviselője foglal majd helyet.

Az Eurimages tájékoztatása szerint a filmeseknek lehetőségük lesz a hagyományostól eltérő filmes ötletek utómunkálatainak befejezésére, legyen szó dramaturgiai vagy gyártási szempontokról. A projekteket a már forgatott anyag alapján választja ki az adott fesztivál és mutatja be a Work in progress, azaz a megvalósulás szakaszban lévő filmek szekciójában. A Lab Project-díjjal a különböző filmművészeti kifejezéseket kívánja díjazni az Európa Tanács filmtámogatási alapja és aktív részese lenni az európai mozi megújulásának - közölte nyilatkozatában az Eurimages.

 

(forrás: MTI)Címkék

Eurimages , Lab Projectnka emblema 2012