sex hikaye

Ricsi hete

Hörher Gábor két filmje is nyert

2015. május 4. - filmhu
Ricsi hete

Két film - egy főszereplő és egy rendező. Hörcher Gábor rendező Steinbach Richárdról forgatott 5 éven keresztül filmet Drifter címmel és közben leforgatta vele egyetemi diplomafilmjét, a Ricsit is. Most minkét filmet neves díjjal jutalmazták.

Négy évvel ezelőtt, 2011-ben a német goEast Filmfesztiválon nyerte meg a Drifter a Robert Bosch Alapítvány Koprodukciós Díját, amely támogatás lehetővé tette a sok éves forgatást és utómunkát. Az elkészült film a múlt héten visszatért Wiesbadenbe és körbeért a történet: a Drifter a fesztivál utolsó napján elnyerte a Zsűri különdíját.

Az IDFA-n a legjobb elsőfilmes díjját kiérdemlő alkotást előre láthatólag ősztől 6 budapesti mozi tűzi műsorára és vidéki vetítések is lesznek. Olvasd el interjúnkat a rendezővel és a producerrel!

Hörcher Gábor egy fikciós rövidfilmet is rendezett ugyanazzal a főszereplővel, amelynek címe Ricsi. Ez film a hétvégén elnyerte a 'Legjobb magyar kisjátékfilm’ díját a Mediawaven Fesztiválon, Győrben. A 15 perces kisfilm forgatókönyv alapján, eredeti szereplőkkel készült fikciós munka. Mindkét film operatőre Becsey Kristóf volt.

Drifter - Teaser from KraatsFilm on Vimeo.


nka emblema 2012