sex hikaye

Rövidek a Sundance-n

Több nevezés, erősödő mezőny

2005. december 6. - filmhu
Rövidek a Sundance-n
A Sundance Függetlenfilm Fesztivál rövidfilmes programján 73 alkotás szerepel, amelyeket 4327 nevezett közül választottak ki – olvasható a The Hollywood Reporter-en. A rövidek blokkjába került filmek többsége, 42 amerikai produkció és összesen 17 országból 31 kisfilm érkezik még a Sundance Shorts-ra.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

A beválogatott rövidek nemcsak a fesztivál vetítésein lesznek megtekinthetőek, hanem a filmes rendezvény kezdetétől, 2006 január 19-től egészen június 19-ig letölthetőek az internetről. A független filmes esemény idején a nyitó naptól kezdve érdemes ellátogatni az oldalra, mert megtekinthetőek lesznek az éppen aktuális premier alkotások.

Tavaly ugyanebben a szekcióban 82 alkotást láthatott a rendezvény közönsége, amelyet összesen 3887 alkotás közül választott ki a zsűri. 2003-ba 3345 rövidből 90-et vetítettek le a Sundance-en egy évvel korábban pedig 2100 film indult, hogy bekerülhessen a hivatalos programba. Mindez azt jelenti, hogy az egyre növekvő számú nevezések ellenére a szervezők éppen hogy kevesebb alkotást mutatnak be, így tartva magasan a Sundance Shorts színvonalát.


nka emblema 2012