sex hikaye

Stone leelőzte Luhrmant

Stone Sándora a befutó

2003. május 9. - filmhu
Már hosszú hónapok óta Hollywood két konkurens nagyszabású produkcióról beszél. Baz Luhrman és Oliver Stone is Nagy Sándorról tervez filmeposzt forgatni. Az Oscar-díjas rendezők Oscar-díjas színészekkel dolgoznak a film tervein. Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy a hajsza befejeződött, mivel Luhrman nem tudja még elkezdeni a forgatást, így filmje csak 2005-re kerülhet a mozikba. Viszont Stone már elkezdte a munkát, pár képet már felvett a Himalájában, és még idén befejezi a forgatást Marokkóban, így be tudja mutatni filmjét 2004-ben.
A Stone-produkció fog tehát előbb a mozikba kerülni, ami azt jelenti, hogy először Colin Farrellt látjuk majd a filmvásznon Nagy Sándor szerepében, majd egy évvel később DiCaprio is bizonyíthat az uralkodó szerepében. A Szakasz rendezőjének filmjében valószínűleg Anthony Hopkins alakítja Alexander hadvezérét. A Luhrman-eposz sem szenved hiányt sztárokban, DiCaprio mellett Nicole Kidman is fontos szerepet tölt be a produkcióban.

Az már biztos, hogy Luhrman nem tudja jövő április előtt elkezdeni a forgatás, mondta Dino De Laurentiis a film producere. Laurentiis szerint a rendezők megegyeztek, szerintük mind a két monumentális alkotás elfér a piacon, a verseny tehát lezárult. "Már régóta mondtuk Oliverrel, hogy nincs azzal semmi baj, ha két Nagy Sándor project készül el." - mondta Moritz Borman a film német producere.

Stone produkciója kb. 96 millió dollárból fog elkészülni, összesen 70 beszélő szereppel, és persze rengeteg statisztával. Az ausztrál rendező, Luhrman változatáról még nem lehet pontos adatokat tudni, csak azt, hogy DiCapriot nagyon érdekli a szerep.

Már készült egyszer film Nagy Sándor életéről, az 1956-os filmben Richard Burton játszotta a főszerepet.

Címkék

hírnka emblema 2012