sex hikaye

Stone WTC-filmje

A brit terror távol tartja nézőket

2006. augusztus 11. - filmhu
Stone WTC-filmje
Oliver Stone a szeptember 11-i terrortámadásról készült filmje, a World Trade Center a nyitónapon 4.4 milllió dollárt hozott - írja a Guardian. A szerdai szolid nyitás után a hétvégére 30-40 millióig juthat Stone drámája. A nem túl fényes kezdést követően a napokban az Egyesült Királyságban leleplezett terrorakció sem tesz jót a WTC-mozi bevételeinek.

A film kritikus időszakban került mozikba, éppen egy hónap múlva lesz a Világkereskedelmi Központ ikertornyai ellen elkövetett merénylet ötéves évfordulója. Ugyanakkor a WTC-mozit bemutató Paramount stúdió vezetői megrettentek a héten Londonban történt események miatt. Ahogy arról már több médium is beszámolt, a brit fővárosban terrortámadást hiusítottak meg a hatóságok. A hír hallatán a Paramountnál attól tartanak, hogy a közönség nem fogja látogatni a filmet - éppen a legfontosabb premieridőszakban -, mivel a történtek felidézik az amerikaiakban az öt évvel korábbi eseményeket.

Ugyanakkor sokak szerint túl korai a 9/11-es történések megfilmesítése - A United 93-as című film szintén hasonló vitákat gerjesztett. Valamint nem tartják szerencsésnek azt sem, hogy egy olyan független direktor dolgozta fel a történetet, aki nem mutatott érdeklődést a téma iránt, és aki az elmúlt bő évtizedben nem tudott igazán komoly sikert felmutatni.

Keresés a romok közt

A forgalmazók azzal töltötték az utóbbi két hetet, hogy a rendező és Nicolas Cage, aki az egyik főszereplő, Amerika-szerte reklámozta a filmet. Ennek eredményeként szinte egyhangú az a vélemény, hogy Stone szokatlanul hagyományosan és szentimentálisan kezelte a történetet.

A World Trade Centerben Nicolas Cage és Michael Pena a Kikötői Rendőrség két tagját alakítja. A főszereplők valódi rendőröket keltenek életre, akik társaikkal – összesen öten - valóban behatoltak a repülőgép-becsapódástól megrongálódott épületbe, majd az ikertornyok egyike rájuk omlott, végül csak kettejüket tudták felszínre hozni a mentőalakulatok.Címkék

wtc , stone , hírnka emblema 2012