sex hikaye

Szabó, Jankovics és Fliegauf a nyári filmakadémián

Morvaország

2012. július 20. - filmhu
Szabó, Jankovics és Fliegauf a nyári filmakadémián

Magyar némafilmek, világhírű klasszikusok és retrospektív sorozatok Szabó István, Jankovics Marcell és Fliegauf Bence rendezői munkásságából – a magyar filmművészetre fókuszál a 38. morvaországi nyári filmakadémia Uherske Hradiste-ben.

 

Július 21-kezdődik a cseh filmklubszövetség szervezésében a nagy hagyományokkal
rendelkező nyári filmakadémia a morvaországi Uherske Hradiste-ben. Az 1964-ben alapított, és jelenleg a Cseh Köztársaság egyik legnépszerűbb filmes rendezvénye, elsősorban a fiatal közönséget célozza meg, a vetítéseket beszélgetések követik az alkotókkal és szakemberekkel.

A nyári filmakadémia Fókusz programját a magyar filmművészetnek szenteli idén. A magyar némafilmek mellett, Bacsó Péter, Fábri Zoltán, Gaál István, Huszárik Zoltán, Jancsó Miklós, Kovács András, Makk Károly és Sándor Pál világhírű filmjeit is műsorra tűzi a rendezvény.Nézz meg egy részletet Fábri Zoltán Hannibál tanár úr című filmjéből!Három neves magyar filmrendező – Szabó István, Jankovics Marcell és Fliegauf Bence
– személyesen részt vesz a csehországi rendezvényen, filmjeikből retrospektív sorozatok lesznek láthatóak.

A Fókusz program és a retrospektívek is a Magyar Nemzeti Filmalap nemzetközi részlege, a Magyar Filmunió közreműködésével valósulnak meg.


nka emblema 2012