sex hikaye

Szeptemberben jön a Víkend!

Mátyássy Áron thrillere ősszel kerül a mozikba

2015. augusztus 4. - filmhu
Szeptemberben jön a Víkend!

Szeptember 10-én kerül a mozikba Mátyássy Áron Víkend című filmje. A thriller főbb szerepeit Simon Kornél, Gryllus Dorka és Lengyel Tamás játssza.

Három jómódú, sikeres, boldog ember együtt indul Erdélybe, hogy egy kis hegyi faluban vadászattal töltsék a hétvégét. István (Lengyel Tamás) a milliomos építési vállalkozó, Márta (Gryllus Dorka) az ügyvédje és László (Simon Kornél) az ügyvédnő férje könnyed, békés, boldog napokra számít. De tévednek. Egy baleset során meghal egy falubeli férfi. A látszólagos nyugalom gyorsan semmivé foszlik. Fokozatosan kiderül, hogy mind a három vendégnek megvan a maga titkos terve: a múltjukban rejlő titkok a szövetségesekből ellenséget, az ellenségekből talán újra szövetségest csinálnak. Az isten háta mögött, a Kárpátok sziklái között elszabadulnak a vad, ősi ösztönök – és mindenki csak magára számíthat… Erről szól Mátyássy Áron Víkend című filmje.

"Mindig is ez érdekelt a filmezésben, hogy hogyan lehet hatással lenni a nézőre; és nem csak történetet mesélni, hanem vizuálisan, atmoszférával, zenével, hangokkal megteremteni egy olyan világot, ami a nézőt behipnotizálja. A thriller egy erre nagyon alkalmas műfaj." - mesélte a rendező a Filmhunak, mikor a Víkend forgatásán jártunk.

Mátyássy Áron első nagyjátékfilmje az Utolsó idők című film volt, amely 2009-ben elnyerte a Magyar Filmszemle fődíját. Az alkotást később számos nemzetközi filmfesztiválon versenyzett. A Magyar Televíziónak forgatott Átok című tévésorozata pedig a 2010-ben a Filmszemle Legjobb televíziós film díját és az EuroMedia Awards Seal of Approval díját is megkapta.

A film főszerepeit Gryllus Dorka, Simon Kornél és Lengyen Tamás alakítja. A további szerepekben Vass Teréz,Szabó Domokos, Kádas József, Papp János, Bárnai Péter, Kasvinszki Attila, Kozma Károly, Vass Richárd, Csatlós Lóránt, Molnár István, Czene Csaba, és Szalánczy Áron tűnik fel. A film operatőre Győri Márk (Átok, Varga Katalin balladája, A hetedik kör, Boldog új élet), vágója Gothár Márton (Napozz Holddal – A  Kispálfilm, Átok, Berosált a rezesbanda), producere Csortos Szabó Sándor és Pusztai Ferenc.


nka emblema 2012