sex hikaye

Szex-jelenet a bábok életéből

R-besorolás a Team Americának

2004. október 6. - filmhu
Szex-jelenet a bábok életéből
Végül sikerült ’R’ (17 éves kor alatt csak szülői felügyelettel látogatható) besorolást kapnia a Team America: World Police című bábfilmnek, miután a marionett szereplők által imitált szex-jelenetetek visszafogottabb változatait  már elfogadhatónak találta az MPAA (Motion Picture Association of America) besoroló bizottsága. A South Park filmeket is jegyző Matt Stone-Trey Parker páros egy, a globális terrorizmus elleni harcra kiképzett nemzetközi rendőrszervezetről szóló politikai szatírája eredetileg a legszigorúbb, ’NC-17’-es kódot (csak 17 éves kor felett látogatható) kapta.

Mivel azonban a Paramounttal kötött szerződés értelmében, az alkotóknak ’R’ besorolású filmet kellett szállítaniuk, a produkció 10 különböző változatot is megmutatott a bizottságnak, mire sikerült elérniük, hogy a bizottság eggyel enyhébb kategóriába sorolja az alkotást.

A Paramount nem kívánta nyilvánosságra hozni, hogy pontosan milyen szexuális tartalom került a végleges változatba, annyit azonban biztosan tudni, hogy egy, korábban szintén a film részét képező jelenetet, melyben egy férfi-marionett orális szexet imitál, kivágták a filmből. Az R-kódot az MPAA hivatalos indoklása kíséri majd, miszerint a film „durva és szexuális humort tartalmaz grafikus formában, valamint erőszakos képsorokat és goromba nyelvezetet, mindezt bábszereplők segítségével.”

A Paramount nagy nyomás alatt állt a film besorolását illetően, mivel a filmet országos méretű premier előtti vetítésekkel akarta elindítani, összesen 800 moziban. A stúdiónak mai határidővel kellett meghirdetnie az előzetes vetítéseket az újságokban, de a megfelelő besorolás nélkül ezt nem tehette volna meg.

A film bemutatójára október 15-én kerül sor.


nka emblema 2012