sex hikaye

Tarr Béla filmje New Yorkban

A torinói ló a Lincoln Center filmszemléjén

2011. augusztus 18. - filmhu
Tarr Béla filmje New Yorkban

Nyilvánosságra hozták az októberi New York-i filmfesztivál programját - tudatta a Magyar Filmunió. A Lincoln Center által szervezett rangos filmművészeti szemle műsorra tűzi A torinói ló című többszörös díjnyertes Tarr Béla-filmet.

 

 

Az Egyesült Államok kulturális fellegvárában, a New York-i Lincoln Center filmszemléjén is bemutatják októberben A torinói ló című filmet az év legfontosabbnak tartott mozgóképei között. A New York-i Filmfesztivál szeptember 30-án veszi kezdetét, immáron 49. alkalommal. A szemle különlegessége, hogy tradíciójához híven, játékfilm válogatásában csekély számú filmet mutat be, idén mindössze 22 alkotás képviseli a nagyvilág filmművészetét.

 


Tarr Béla legutóbbi alkotása kiemelkedő sikert aratott februárban a berlini filmfesztiválon, ahol a zsűri nagydíját és a filmkritikusok díjat is elnyerte. Életművét azóta számos rangos filmművészeti fórum tűzte műsorra világszerte; munkásságát az isztambuli, a dubrovniki, a jeruzsálemi, az újvidéki és a jereváni nemzetközi filmfesztiválok méltatták életműdíjjal az elmúlt hónapokban.


nka emblema 2012