sex hikaye

Tarr Béla rendkívüli közgyűlést tart az Urániában

2013. január 28. - filmhu
Tarr Béla rendkívüli közgyűlést tart az Urániában

A Magyar Filmművészek Szövetsége a soron következő 44. Magyar Filmszemle helyett rendkívüli és nyilvános közgyűlést tart február 2-án 9:30-kor az Uránia Mozi nagytermében.

"Higgyétek el, hogy szívesebben rendeznénk meg a szokásos februári szemlét, szívesebben vetítenénk filmeket, szívesebben beszélgetnénk róluk és szívesebben örülnénk az eredményeinknek. Mert a februári Filmszemle mindig a magyar film ünnepe volt. Az idei az első év amelyben nem tudjuk megrendezni. NINCS MIT VETÍTENÜNK! NINCS MINEK ÖRÜLNÜNK!" - áll Tarr Béla levelében.

"A magyar filmgyártás két éve áll, kiváló kollégáink munka nélkül maradtak, és egyre reménytelenebb élethelyzetekbe, gyakorlatilag az éhhalál szélére kerültek. A magyar filmgyártás nem csak a nemzet kultúráját reprezentáló művészeti ág, hanem egyben egy iparág is, amelyben több száz családos ember dolgozott, munkája révén biztosítva családja megélhetését. Mára ez az iparág felmorzsolódott. Úgy gondolom, hogy elérkezett annak az ideje, hogy számba vegyük szakmánk reális helyzetét, hogy közösen vitassuk meg dolgainkat és alakítsuk ki a jövőre vonatkozó elképzeléseinket. Úgy látom, hogy tényleg az utolsó órában vagyunk és nem sodródhatunk tovább, meg kell mutatnunk, hogy felnőtt emberek vagyunk akik képesek a saját sorsuk irányítására. A dokumentum-, animációs-, ismeretterjesztő-, gyerek- és játékfilmes alkotók mind, együtt jelentik a magyar filmet. Mi, magyar filmesek, világosítók, sminkesek, kellékesek, berendezők, gyártási szakemberek, asszisztensek, hangosok, vágók, operatőrök, producerek és rendezők, a mozisokkal és kritikusainkkal együtt, egy nagy család vagyunk. Szeretünk és tudunk filmet csinálni, tudásunkat és hozzáértésünket számtalanszor bizonyítottuk. A magyar filmet mi, így együtt jelentjük, együtt hoztuk létre és együtt is fogjuk csinálni." - áll a folytatásban.

A Magyar Filmművész Szövetség 2013. február 2-án 9:30-tól az Uránia mozi nagytermében tartja rendkívüli közgyűlését.

 

Az esemény a Facebookon
(6) 
Hozzászólások
6-4  /  6
2013. február 12. kedd, 09:59#6| zacherlászló

A hazai filmek piaci részesedése 2012-ben
Franciaországban 40,2 %, Nagy-Britanniában 32,1 %, Dániában 28,5 %, Finnországban 28%, Olaszországban 26,5 %, Csehországban 24% (előző évben: 28,5%), Svédországban 22%, Spanyolországban 19,3%, Németországban 18,1%, Norvégiában 17,8%, Hollandiában 16,3%, Lengyelországban 15,2% (előző évben: 30,4%), Oroszországban 15,1%.............. Magyarországon 2 % ez az arány. (Ha valakit vigasztal: előző évben 4,1 % volt.)
Forrás: European Audiovisual Observatory

NO COMMENT!

2013. február 5. kedd, 12:40#5| f.r.a.n.k.

tudod mi? én inkább forgatókönyveket olvasnék tőlük.


azt mondják, a mű beszél magért...

2013. február 4. hétfő, 21:10#4| Harvey Weingard

Megmondom őszintén, borzasztóan tele van a tököm azzal, hogy telesírja itt a Filmművész-szövetség a sajtót, hogy nem készült film.

 

Először is ez nem igaz.

 

Hogy Állami támogatásból nem készült?

 

AHAaaaaaaa. Értem már. Szóval, ha Állambácsi nem ad rá, akkor a mi Filmművészeink nem tudnak filmet csinálni. Mert az ő gondolataik közléséhez nem jó ám akármi! 300 millió alatt már agyhullámok sincsenek (csak könnycsatornák), igaz?

 

A világ más tájain, aki filmet akar csinálni, az megoldja. Vagy addig nyújtózkodik, amíg a takarója ér. Ezek az emberek az elmúlt 2 évben nem tudom mennyi erőfeszítést tettek, hogy filmet csinálhassanak, de úgy gondolom, hogy az, hogy nem csináltak szinte semmit, az minimum részint (és akkor (a digitális technika korában nagyon megengedő vagyok) az ő hibájuk is.

 

Mindenesetre ha Tarr Béla, Hajdu Szabolcs, Török Ferenc és sorolhatnám még, nem tudott SEHONNAN összegründolni szaros 10 millát egy filmre, akkor kurva nagy nevük lehet ám világszerte - vagy nem tudnak alkalmazkodni a körülményekhez, és kicsiben gondolkozni.

 

Így is, úgy is ciki.

 

Itt, Németországban, amikor valaki filmet akar csinálni, akkor filmet csinál. Ha 20 forintból, akkor olyan koncepcióval, és témával. Ha meg olyan a téma, akkor tud szerezni pénzt (ez mondjuk Magyarországon nem igaz, de ezért mondtam olyan filmeseket, akik elvileg külföldön már "hatalmas" "sikereket" értek el).

De sírni, nem sírnak, hogy éhen fognak halni.

 

El kell menni dolgozni, srácok!

Az élet nehéz!

 

Az meg, hogy nem akarják, hogy az öregek tanítsanak?

Mit akartok tanítani?

30 évvel le vagytok maradva. A tudásotok stabil (?) - csak 30 évvel meghaladta a világ.

És miért? Mert 30 éve nem képzitek magatokat, csak "filmeket csináltok". Hát, sajnos ez egy olyan szakma, ahol túl kevés a gyakorlat ahhoz, hogy pusztán az tegye a mestert.

 

De lehet nyugodtan vitatkozni. Csak azt kérem, hogy aki rászánja magát, az kezdje egy tételes listával, hogy az utóbbi 5 évben milyen folyóiratot, könyvet, szakirodalmat olvasott, dokumentumfilmet, szakmai filmet nézett meg, hány workshopon és mesterkurzuson vett részt - és en bloc mit tett azért, hogy fejlessze magát!

 

Csak tessék, csak tessék! Szeretném megemelni a kalapomat a sok jó pap előtt...


nka emblema 2012