sex hikaye

Tarr Béla Torontóban

Petrányi Viktória és Berger József is részt vesznek a fesztiválon

2011. szeptember 9. - filmhu
Tarr Béla Torontóban

A torinói ló című film Észak-Amerikában a torontói filmfesztivál Masters válogatásában lesz látható először - tudatta a Magyar Filmunió. A világhírű magyar rendező a rangos filmünnepen előadást tart, amelynek moderátora Gus Van Sant lesz. Az EFP szakmai programján Petrányi Viktória és Berger József producerek is részt vesznek Torontóban.

 

 

65 országból érkező 336 mozgóképet és seregnyi filmcsillagot vonultat fel a torontói filmfesztivál szeptember 8-18. között.

Észak-Amerika legfontosabb nemzetközi filmes találkozója többek között Chantal Akerman, Alexander Sokurov, Aki Kaurismäki, a Dardenne fivérek, Gus Van Sant és Wim Wenders friss alkotásaival együtt mutatja be Tarr Béla A torinói ló című filmjét „Masters” című válogatásában. „A filmművészet nagyjainak” szentelt sorozat idén mindössze 13 premiert tűz műsorra az elkövetkezendő napokban.

Tarr Béla Berlinale nagydíjas A torinói ló című alkotását szeptember 15-én mutatják be Torontóban. A díszvetítésen a világhírű magyar filmrendező személyesen jelen lesz, továbbá a nagyközönség is találkozhat vele. Tarr Béla a torontói filmfesztiválon előadást tart, melynek moderátora Gus Van Sant filmrendező lesz.

 


Az európai filmek népszerűsítéséért tevékeny EFP páneurópai szervezet a torontói filmfesztivállal közösen rendezi meg „Producers Lab Toronto” nevű szakmai programját. A háromnapos találkozó célja az európai és kanadai producerek közös munkájának szorgalmazása. Az idén második alkalommal megrendezett programon Petrányi Viktória és Berger József is részt vesz.

Tekintettel arra, hogy a torontói filmfesztiválon a legfontosabb filmvásárlók és jelen vannak, az EFP 55, a fesztiválra meghívott európai film észak-amerikai premierjét támogatja, köztük A torinói ló és az ír-holland-magyar koprodukcióban készült Halálos ébredés (The Other Side of Sleep) című filmeket.


nka emblema 2012