sex hikaye

Tarr mesterkurzus Splitben, kulturális központ lesz a dombovári moziból

Gyorshírek

2011. augusztus 15. - filmhu
Tarr mesterkurzus Splitben, kulturális központ lesz a dombovári moziból

Tarr Béla filmrendező mesterkurzust tart a horvátországi Splitben az Új Film Nemzetközi Fesztivál előzeteseként, kulturális központtá alakítják a dombóvári Puskin mozit, és a Szigeten fesztiválozók adtak tanácsotr egy muszlimokról szóló dokumentumfilm alkotóinak.

 

 

Tarr Béla mesterkurzusa a Spliti Nemzetközi Filmfesztiválon

Tarr Béla filmrendező mesterkurzust tart a horvátországi Splitben az Új Film Nemzetközi Fesztivál előzeteseként augusztus 29. és szeptember 10. között - tudatta az MTI. A nemzetközi workshopra augusztus 15-ig lehet jelentkezni fiatal filmeseknek vagy utolsó éves filmfőiskolásoknak az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre rövid motivációs levélben életrajz kíséretében. A nemzetközi hírű magyar rendező - akinek A torinói ló című filmje az idei Berlinalé nagydíját kapta - mesterkurzusa ingyenes, de a Horvátország más városaiból vagy külföldről érkező résztvevőknek az útiköltséget és a spliti tartózkodás költségét maguknak kell fedezniük. Tarr Béla vezeti az angol nyelven tartott kurzust, amelyen valamennyi résztvevő digitális rövidfilmet készít a rendező által megadott egységes témára. Az egyéni forgatás után közös rövidfilmmé montírozzák az anyagot, amelyet bemutatnak a spliti filmfesztiválon szeptember 10. és 17. között.


Nézz bele A torinói ló-ba!


Kulturális központtá alakítják a dombóvári Puskin mozit

Az MTI értesülései szerint több funkciós közösségi, kulturális színhellyé alakítja egy ingatlanfejlesztő cég a dombóvári Puskin mozit, ahol ismét lesz filmvetítés. A jelenleg üzleteknek helyet adó épületben ifjúsági klubot, internetkávézót, 350 fős konferencia- és kiállítótermet alakítanak ki. Az ipartestület tulajdonában lévő ingatlanra, ahol az ezredfordulóig működött mozi, tízéves bérleti szerződést kötöttek. A cégvezető a beruházás pontos összegét nem közölte, de annyit elmondott: több tízmillió forintot fordítanak az épület felújítására, amelynek konferenciaterme ez év őszén készül el, egészében pedig 2012 tavaszán adják át. Az ügyvezető tartalmas programokat, újdonságnak számító időszaki kiállításokat ígért az új létesítményben, ahol lesznek filmvetítések is, de nem valószínű, hogy a plázák filmkínálatával.

dombovar_500
DombóvárA fesztiválozók tanácsait várják egy muszlimokról szóló dokumentumfilm alkotói

Októberben mutatják be a Magyarországon élő muszlimokról szóló, jelenleg Muszlim szemmel munkacímen futó dokumentumfilmet, amelyhez a Sziget fesztivál látogatóinak véleményét is kikérték a film készítői - adta hírül az MTI. A Civil Sziget Muszlim szemmel elnevezésű sátrában a fesztiválozók véleményére, ismereteire voltak kíváncsiak a film készítői. "A dokumentumfilmet már leforgattuk, jelenleg az utómunkálatok zajlanak. Itt a sátorban arra kérjük a látogatókat, hogy mondják el, ők mire kíváncsiak az itt élő muszlimokkal kapcsolatban" - mondta el az MTI-nek Erdős Melinda, a CampFilm Kft. munkatársa, aki szerint a sátor egy kísérlet is egyben. A fesztiválozók ismereteit egy médiaszociológus által összeállított kérdőívvel mérik fel. Az Európai Integrációs Alap támogatásával készülő, Kis Anna rendezte 52 perces film a Budapesten élő muszlimok mindennapjait mutatja be, illetve azt, milyen nehézségekkel, elutasítással találkozik az, aki meg akarja tartani a vallása előírásait. A filmet a www.muszlimszemmel.hu oldalon lehet majd megtekinteni, de több tévécsatorna is érdeklődött már a produkció iránt.


nka emblema 2012