sex hikaye

Több mint 200-an jelentkeztek a III. Magyar Forgatókönyv Börzére

A Filmalap pályázata

2014. szeptember 22. - filmhu
Több mint 200-an jelentkeztek a III. Magyar Forgatókönyv Börzére

Múlt hét végéig lehetett nevezni a Magyar Nemzeti Filmalap pályázatára, amelyre egészestés játékfilm treatmentet vártak a szervezők. A zsűri tagjai a 215 jelentkező közül választják ki majd azt a hat filmötletet, amelyet a Magyar Filmhét hivatalos programjában szereplő III. Magyar Forgatókönyv Börzén prezentálhatnak az alkotók. A legjobbak fejlesztési támogatást nyernek a Filmalaptól.

 

 A pályázatra olyan filmterveket vártak, amelyekkel alkotójuk eddig nem pályázott a Filmalaphoz. A pályázat elbírálása során előnyben részesülnek majd azok a klasszikus műfajú (vígjáték, thriller, romantikus, stb.) filmtervek, amelyek a szervezők reményei szerint magukban hordozzák egy emlékezetes mozisiker lehetőségét.

A Magyar Nemzeti Filmalap által felkért zsűri (Divinyi Réka forgatókönyvíró, a Filmalap forgatókönyv-fejlesztési igazgatója, Taschler Andrea producer, Zomborácz Virág rendező, forgatókönyvíró) azokat a filmterveket fogja díjazni, amelyek közönségbarát, szórakoztató igénnyel készültek, de mégis átélhető és érvényes üzenettel szólítják meg a nézőt.

A kiválasztott 6 treatment alkotói október 16-án, a Magyar Filmhét hivatalos programjában szereplő III. Magyar Forgatókönyv Börzén prezentálhatják ötletüket a magyar filmszakmának, rendezőknek, producereknek és az érdeklődőknek. A kiválasztott projektek alkotói az eseményt megelőző héten prezentációs felkészítésben részesülnek.

A pitchfórum részvételre kiválasztott 6 filmterv listáját 2014. október 5-én teszik közzé a szervezők.

A korábbi börzékről írt cikkeinket ITT és ITT olvashatjátok!


nka emblema 2012