sex hikaye

Új magyar filmes könyv Gelencsér Gábor tollából

Megjelent a Forgatott könyvek című könyv

2015. október 1. - filmhu
Új magyar filmes könyv Gelencsér Gábor tollából

Megjelent Gelencsér Gábor új könyve Forgatott könyvek - A magyar film és az irodalom kapcsolata 1945 és 1999 között címmel. A könyv a film és az irodalom egymásra való hatásait és összefüggéseit tekinti át.

Filmrajongók, diákok és tanárok is bátran és szívesen forgathatják az ELTE docensének, Gelencsér Gábornak az új könyvét. A monográfia hiánypótló témát jár körbe, nem csupán az irodalom és a film kapcsolatait vizsgálja meg, de alapos elemzéseket nyújt legfontosabb íróink művenek adaptációiról is, így például Móricz Zsigmond, Krasznahorkai László, Déry Tibor vagy Mándy Iván munkáinak filmes változtairól. Emelett az irodalmi ihletettségű filmesek munkáiról is értekezik, úgy mint Fábri Zoltán vagy Tarr Béla filmjeiről.

"A kötet tehát olvasható nem hagyományos filmtörténetként, kultúrpolitikai és kultúrtörténeti összefoglalásként, illetve figyelmes és értékes esztétikai elemzések sorozataként is. Egyszerre tankönyv, monográfia és műelemző esszé. Nehezen besorolható, különleges vállalkozás – ahogy a mű tárgyát képező, kiemelkedő magyar filmes adaptációk is azok." - áll a könyv hátoldalán.

 

 


nka emblema 2012