sex hikaye

Új magyar természetfilm húsvétkor az M1-en

Endemica Hungarica

2012. április 5. - filmhu
Új magyar természetfilm húsvétkor az M1-en

Az Endemica Hungarica című természetfilmet az M1 2012. április 8-án, húsvét vasárnap 16.10-kor mutatja be.

Bagladi Erika és Mosonyi Szabolcs filmjének érdekessége, hogy a szereplői olyan, alig ismert állatok, amelyek a Kárpát-medencében, a Duna vízgyűjtő területén alakultak ki, vagy a távoli múltban Európa más területéről érkeztek, és itt önálló fajjá/alfajjá fejlődtek. Ritkák, veszélyeztetettek és bennszülöttek, vagyis máshol nem élnek a Földön.

A négy éven át forgatott film nem kisebb feladatra vállalkozik, mint arra, hogy hazánk endemikus állatfajaiból mutasson be egy csokorra valót. Ezek a fajok a Kárpát-medencében, valamint a Duna vízgyűjtő területén alakultak ki, illetve a távoli múltban más éghajlati területről érkeztek ide, hogy saját fejlődési utat járva önálló alfajjá/fajjá alakuljanak.


Nézd meg a film előzetesét!


A film szereplőit az alkotók inkább filmes, mint biológus szemmel válogatták. Arra
törekedtek, hogy a legegyszerűbb szervezettől a legfejlettebbig minél szélesebb skálán képviseljék az állatvilág tagjait. Szerepet kapnak az ízeltlábúak (mecseki őszitegzes, aggteleki vakbolharák, szemcsés vakászka, magyar tarsza, Gebhardt és magyar vakfutrinka), a szivacs (balatoni szivacs) a hüllő (rákosi vipera), a hal (lápi póc), a puhatestű (fekete bödöncsiga), az emlős (csíkos szöcskeegér, északi pocok).

A film gyártását 17 szakértő, valamint a természetvédelemben, a nemzeti parkoknál, a
Magyar Természettudományi Múzeumban, a Szent István Egyetemen, az MTA Balatoni
Limnológiai Intézetnél, az ELTE-n, a különböző egyesületeknél és alapítványoknál
dolgozó szakemberek támogatták nem csak szellemi tudásukkal, de gyakran fizikai munkát végezve, helyszínt biztosítva vagy szereplőként.


nka emblema 2012