sex hikaye

Újabb három online kisfilmsorozat készülhet el

Új tag a Macskássy Gyula-pályázat bírálóbizottságában

2015. február 5. - filmhu
Újabb három online kisfilmsorozat készülhet el

Az Index.hu video-rovatában, a vs.hu-n és a Bonum TV YouTube-csatornáján lesznek láthatók azok az online kisfilmsorozatok, amelyek támogatásáról e heti ülésén határozott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület eddig összesen közel hatvan online videó, illetve sorozat készítését támogatta a Neumann János-pályázaton.

 Pályázónként egy-egy millió forint támogatásban részesülnek a Magyar Média Mecenatúra program keretében a 2014-es Neumann János-pályázat ötödik fordulójának nyertesei a Médiatanács döntésének köszönhetően. Az Index.hu/video oldalon megnézhető ÉN és TE sorozat 5 darab 6 perces epizódban dolgozza majd fel a fiatalkori szexualitás néhány témáját a tinédzserek számára a korai kezdés veszélyeitől az intimitás fontosságáig.

A vs.hu-n lesz látható 4, szintén 6 perces videó Szirmai Márton rendezésében, amelyek szuggesztív pedagógusok portréin keresztül mutatják be azokat az általános tanmenetbe is beépíthető módszereket, amelyek eredményesen fejlesztik az életben való sikeres boldoguláshoz szükséges képességeket: a kíváncsiságot egy budapesti VIII. kerületi iskolában, a szabadságvágyat Berettyóújfalun, az együttműködést Hejőkeresztúron és az önismeretet Pesthidegkúton.

A Bonum TV-nél készülő ötrészes, egyenként 10 perces sorozat a folytatását jelenti a korábban már támogatott Common Post című ifjúsági közszolgálati magazinműsoruknak, amelynek témái ezúttal a cigány-magyar együttélés, a keresztény és meleg közösségek közötti esetleges ellentétek feloldási módjai, egy katolikus szertartás megmutatása egy kívülálló videoblogger szemével, a kőbányai Emberbarát keresztény alapítvány drogprevenciós munkája és a fiatal generáció elköteleződési-párkeresési sztereotípiáinak háttere lesz.

A Médiatanács 2012 óta már közel hatvan online videót, illetve sorozatot támogatott.

A Médiatanács határozott arról, hogy az animációs filmek támogatását célzó Macskássy Gyula-pályázat bírálóbizottságában új taggá Ternovszky Bélát nevezi ki, aki többek között a Macskafogó című legendássá vált rajzfilmet is rendezte. A művész Medveczky Balázs tagot váltja. A testület megszavazta a tévéfilmes és animációs forgatókönyvek írását, valamint tévéfilmterv-készítést ösztönző Egri Lajos-pályázat bírálóbizottságának tagjait is erre az évre: az elnök Novák Emil operatőr, a tagok Zaras Andrea, az MTVA filmbeszerzési vezetője és Petrőczi Éva költő, író. A testület döntött arról is, hogy az erdélyi filmkultúra támogatása érdekében az idén ősszel a 15. alkalommal megrendezendő Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemlén egy-egy millió forintos díjat ajánl fel a legjobb erdélyi rövidfilmrendezőnek, valamint a Sárga Csikó-díj nyertesének, amelyet az a filmes személyiség kap meg, aki munkásságával jelentős mértékben segíti erdélyi filmesek pályájának alakulását.

(forrás: NMHH)


nka emblema 2012