sex hikaye

Újabb külföldi elismerések a magyar sci-finek

Nyert a 639. baba és Szász filmje

2006. május 2. - filmhu
Újabb külföldi elismerések a magyar sci-finek
Dési András György és Móray Gábor A 639. baba című filmje Amszterdamban és az amerikai Nashville-ben is a legjobb rövidfilm díját nyerte el. Szász Attila Kaliforniában a Newport Beach Filmfesztiválon a legjobb rendező díját nyert el – adta hírül a Filmunió.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

Két nemzetközi filmfesztiválon is a legjobb rövidfilmnek bizonyult a hét végén Dési András György és Móray Gábor sci-fije, A 639. baba. A Murányi Tünde és Scherer Péter főszereplésével készült film az amszterdami fantasztikus film fesztiválon a legjobb rövidfilmet illető Fekete Tulipánt nyerte el, majd a Tennessee államban megrendezett Nashville Filmfesztiválon is a legjobb rövidfilmnek bizonyult.

A magyar sci-fi közkedvelt vendége a nemzetközi filmfesztiváloknak, legutóbb Brüsszelben a fantasztikus filmek fesztiválján nyert fődíjat, és legközelebb ismét Brüsszelben kel versenyre ezúttal a rövidfilmek versenyén.

A kaliforniai Newport Beach Filmfesztiválon Szász Attila rövidfilmje, a Most látszom, most nem látszom (www.extremefilm.com/mostlatszom) kapta a legjobb rendezés díját a rövidfilm kategóriában. A Newport Beach Filmfesztivált idén hetedik alkalommal rendezték meg, a versenyprogramban 350 film szerepelt, ebből közel 200 rövidfilm.

A Most látszom, most nem látszom-nak ez a harmadik amerikai díja; tavaly a szintén kaliforniai Ojaiban a legjobb kisjátékfilm, Houstonban pedig a zsűri különdíját nyerte el. A film fesztiválkörútjának következő állomása Indianapolis, majd a kanadai Winnipeg.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

nka emblema 2012