sex hikaye

Újabb támogatókat szerzett a Cinefest

Legújabb technológiával vetítenek majd

2011. július 20. - filmhu
Újabb támogatókat szerzett a Cinefest

Újabb szponzorok Miskolcon: a Jameson mellett a Pepsi és a Red Bull is támogatja a rendezvényt, ahol a legfejlettebb digitális technikával vetítik majd a versenyfilmeket.

Read More

 

A CineFest néhány versenyfilmjét, a hazai fimfesztiválok történetében először, a legfejlettebb digitális technikával vetítik majd Miskolcon. A digitális vetítőrendszerek globális piacvezetője, a Christie Digital támogatásával a szeptemberi nyitóelőadás helyszíne, valamint az Uránia terem alakul át digitális vetítőteremmé, melyben a nézőközönség több, mint 2.2 megapixel felbontásban, kristálytiszta képminőségben élvezheti a versenyműveket. A Christie digitális vetítőrendszere egy úgynevezett 'DCI szabványrendszer' szerint, 2K felbontásban, 13.000 Ansi fényerőt meghaladó teljesítménnyel teszi lehetővé a digitális kópiák bemutatását. A Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik be a Europe Finest is - a cég a DCI szabvány szerinti moziforgalmazásra alkalmas európai klasszikusokból fog a fesztivál filmtörténeti programja, a CineClassics keretében bemutatót tartani.

Szintén jó hír, hogy a főszponzot Jameson, mint főszponzor után más cégek is fantáziát látnak a Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválban: a rendezvény szervezői megállapodtak a Pepsivel és a Red Bullal és további partnerekkel is tárgyalnak, hogy  az anyagi nehézségek ellenére változatlan színvonalon tudják megrendezni Magyarország kedvenc filmfesztiválját.

A miskolci KEKIM, azaz a Kunt Ernő Képíró Műhely különdíjat ajánlott fel a versenybe jutott dokumentumfilmek egyikének, a díj elkészítéséhez pályázatot írt ki 15-23 éves fiatalok részére: a nyertes pályamunka készítője, Szabó Kinga 25.000 forint jutalomban részesült, ezt a művet fogja kapni idén a legjobb CineFestes dokumentumfilm alkotója.


nka emblema 2012