sex hikaye

Utazó lengyel fesztivál

Ha a hegy nem megy

2006. május 9. - filmhu
Utazó lengyel fesztivál
Az idén tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő lengyelországi Európai Mozifesztivál szerevezőinek véleménye szerint nagyon nehéz a filmszínházak és főként a kontinens mozgóképes alkotásainak közönségét megtalálni – adta hírül a Cineuropa. Az idén is megrendezésre kerülő utazó esemény május 9-én Varsóból indul, és hét város érintésével június 4-én fejezi be útját.

Az utazó fesztivál látogatói összesen 30 filmet tekinthetnek meg, közülük tizenkét új produkció fog egymással versenyezni, amelyeket eddig még nem vetítettek Lengyelországban. Másik tizenkét szintén friss alkotás mutatja be az európai palettát az Európai Mozi-panoráma szekcióban. Továbbá a Nyitott határok elnevezésű blokkban koprodukcióban készült filmeket gyűjtöttek egybe. Olyan munkákat találni itt, amelyek a földrész napjainkban elfoglalt helyét mutatják be. Varsóban lesz még egy további filmcsoport, az Európai mozi mesterei, ahol Forman, Fasbinder, Pasolini, Tarkovszkij, Kieslowski és mások alkotásaiból láthat válogatást a lengyel közönség.

Az Európai Mozifesztivált a Silver Scree elnevezésű multiplex-hálózat szervezte a francia a portugál követség, valamint az Olasz Kulturális Intézet közreműködésével. A filmeket már az első alkalom óta kisebb filmszínházakban, művészmozikban is vetítik.


nka emblema 2012