sex hikaye

Üzemeltető-váltás a Toldiban

Jövőre felújítva!

2004. október 13. - filmhu
Üzemeltető-váltás a Toldiban
A Toldi mozi üzemeltetési joga december 31-től visszakerül a tulajdonos Budapest Film Rt-hez. „A célunk, hogy a mozi látogatói semmi változást ne vegyenek észre” – mondta Port Ferenc, a Budapest Film Rt. igazgatója. A belváros egyik legpatinásabb művészmozijának működtetési jogát a jelenlegi üzemeltető, az Est Média Kft. azzal az indokkal adta vissza, hogy a Toldi felújítására szánt több tízmilliós összeg túl hosszú idő alatt térülne meg. A szükséges rekonstrukció nélkül pedig nem szeretnék tovább vinni a filmszínházat.

„A Toldi nem fog megszűnni. Arra törekszünk, hogy változatlan profillal és lehetőleg személyzettel működjön majd úgy, mint korábban. Azt szeretnénk, hogy a közönség semmit se vegyen észre az üzemeltető cseréjéből. Emellett vállaljuk az Est Média összes kötelezettséget” – nyilatkozta Port Ferenc a filmhunak. A Toldi felújítása már elodázhatatlan, és ígéretük szerint a szükséges munkát a váltást követően végzik el. A rekonstrukció költségét önrész és állami pályázati pénz fedezi. Az állami forrás igénybevételével a Budapest Film Rt. (BF Rt.) kötelezettséget vállalt arra, hogy öt évig saját maga működteti a Toldit. A mozi rekonstrukciója előreláthatóan egy év múlva fejeződik be, és az elképzelések szerint olyan magas színvonalú szórakozóhellyé változtatják, mint az Odeon-Lloydot.

A jelenlegi üzemeltető, az Est Média szintén halaszthatatlannak tartja a mozi felújítását, ezért már két közbeszerzési pályázatot is kiírtak - közölte Bartucz László a cég ügyvezetője. A tavaly decemberi sikertelen versenyeztetést követően idén júniusban ismét pályázatattak. Ezzel a Dolby hangrendszerek, vetítővásznak, székek, mozitechnikai vezérlő egységek (világítás, színpadhangosítás), gépházberendezések cseréjét és a jegykiadó PC szállítását, valamint az épület külső-belső rekonstrukcióját szerették volna elvégeztetni. Bartucz László indoklása szerint a beérkezett pályázatok árajánlatai körülbelül 30 százalékkal haladták meg az Est Produkció által tervezett összeget.

Az Est Média közleménye szerint a beruházáshoz a BF Rt-vel közösen 50 millió forint támogatást nyertek a kulturális tárca art mozik korszerűsítésére kiírt pályázatán, amelyhez 27 millió forint saját forrást is biztosítaniuk kellett. Az így összegyűjtött 77 millió forintból végezték volna el a felújítást. Azonban a befektetés megtérülési ideje körülbelül tíz év. „Így az Est Média a tulajdonos BF Rt-vel egyeztetve azt a döntést, hozta, hogy 2004. december 31-től visszaadja a mozi üzemeltetési jogát. Ennek oka a fent taglaltak mellett az, hogy az Est Média minden tevékenységében a magas színvonalú szolgáltatások nyújtására törekszik, és ehhez a Toldi mozi esetében a felújítás is szükséges lenne” – szól az Est Média közleménye.


nka emblema 2012