sex hikaye

Variációk a Moziünnepen, forog a Szinglik éjszakája

Csütörtöki gyorshírek

2009. szeptember 16. - filmhu
Variációk a Moziünnepen, forog a Szinglik éjszakája
A 62. locarnói filmfesztivál Ezüst Leopárd díjas rövidfilmje, Esztergályos Krisztina Variációk című alkotása látható a Moziünnepen, Sas Tamás megkezdte a Szinglik éjszakája forgatását, hollywoodi sztárokat csábítanának a Pécsi Filmfesztiválra, és ehető mozijegy lesz a Moziünnepen.

Variációk a Moziünnepen

A 62. locarnói filmfesztivál Ezüst Leopárd díjas rövidfilmje, Esztergályos Krisztina Variációk című alkotása a Moziünnep keretében, szeptember 18-án, 20 órakor a Művész mozi Bódy-termében mutatkozik be a hazai közönség előtt. A fiatal rendezőnő 28 perces diplomamunkája „variációkat mutat bekapcsolatokra, szilveszteri hangulatban egy hatalmas, kissé lerobbant, a 80-as években épült, s azóta úgy maradt, lebontás előtt álló panel-hotelben a Balatonon”. A Bálint András, Takács Kati, Kovács Patrícia, Balla Eszter, Elek Ferenc, Haumann Máté, Szabó Kimmel Tamás és Boros Bálint szereplésével készült diplomafilm a Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Cinema-Film koprodukciójában készült, producerei Bosnyák Miklós és Garami Gábor.
Forog a Szinglik éjszakája

Sas Tamás újabb mozifilmen dolgozik. A történet szerint négy barátnő,  Juli (Hámori Gabriella), Edit (Nagy Ilona), Zsófi (Gallusz Niki) és Adrienn (Szávai Viktória) gyerekkorában megfogadja: soha nem mennek férjhez. A négy csinos, okos, művelt, a húszas évei végén járó lány tartja is magát a kijelentéshez, ám Juli egyszer csak megszegi a valamikori esküt, mondván megtalálta az Igazit egy angol arisztokrata személyében. A rendező olyan víjátékot szeretne létrehozni, amely a hollywoodi filmgyár bevált vígjátéksablonjait hozza, szerethető szereplőkkel, akár az Álljon meg a nászmenetben, vagy a Bridget Jones naplójában.
Pécsi filmfesztivál hollywoodi sztárokkal?

A KultúrPart híradásai szerint világhírű, köztük magyar kötődésű hollywoodi sztárok emelnék a fényét egy Pécsett 2010-re tervezett nemzetközi filmfesztiválnak. A pécsi polgármesteri kabinetiroda kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az esemény az eddigi Pécsi Filmünnep Fesztivál megújítása lenne, előkészítésére pedig kedden tárgyalásokat kezdett Kálomista Gábor és Andy Vajna producer, valamint Páva Zsolt, Pécs polgármestere. Bár a fesztivál részletes tematikája még kidolgozás alatt áll, a jövőre tervezett első ilyen filmünnepre Pécs az elképzelések szerint vendégül látná azokat a hollywoodi csillagokat is, akiknek magyar kötődésük van. Ilyen Adrien Brody Oscar-díjas színész, a Zongorista című film főszereplője, továbbá Kate Hudson, Goldie Hawn, Rachel Weisz vagy Drew Barrymore.
Különleges szolgáltatás a Moziünnepen

A szeptember 17-20. között megrendezésre kerülő Moziünnep új szolgáltatással kedveskedik a filmrajongóknak.  A mozijegyekkel nem „csak” filmeket nézhetnek, hanem jól is lakhatnak. Az ötletgazda, Huszár Gábor a Pizza Oscar marketing igazgatója szenvedélyes moziba járó, így a mozi iránti rajongás szülte az ehető mozijegy ötletét. Az akcióról bővebb információ a Moziünnep oldalán.


nka emblema 2012