sex hikaye

Vecsernyés új filmje megy tovább a Kortárs Magyarokban

Nyár utca, nem megy tovább az Odeonban

2011. május 22. - filmhu
Vecsernyés új filmje megy tovább a Kortárs Magyarokban
Vecsernyés János második nagyjátékfilmjével folytatódik a filmhu és az Odeon közös sorozata. A Nyár utca, nem megy tovább vetítése után vendégünk a film rendezője.

A film története:

A film egy vasárnap délelőtt játszódik Budapesten, a 74-es trolin. Február van, a lombok viszont a rendhagyó időjárásnak köszönhetően már kizöldültek. Az eső folyamatosan zuhog. Valós időben, hetvenegynéhány perc alatt történik minden, időmúlás nincs a történetben. Igazi magyar abszurdról van szó, amennyiben egy trolieltérítés a történet lényege. A 74-esre felszálló pasas kötött pályás járművet próbál eltéríteni. Ráadásul a hétvégi kis forgalomban az éppen trolin tartózkodó összes utas jól ismeri őt. Úgy tűnik, napjaink Magyarországának logikusan alig magyarázható eseményeiről abszurd módon lehet a legpontosabban beszélni, ez jellemzi leginkább mindennapjainkat. Az abszurditás maga szimbóluma annak, amiben élünk.

nyarutca_02


A film műfaját nehéz meghatározni. Tragikomikus a hangvétel, de az abszurd helyzetek a film vége felé a könnyed megoldás felé mutatnak. Már úgy tűnik, a komikum-szál erősödik fel, de a történet mégsem happy enddel zárul. Ellenkezőleg, váratlanul tragikus fordulat történik.

A vetítés ideje: 2011. május 23., 20 óra
A vetítés helye: Odeon Lloyd Mozi
A jegyár: 800 Ft

Interjú a rendezővel

Kritikánk a filmről


nka emblema 2012