sex hikaye

Véget ért a Verzió

Színesebb program, több néző

2006. november 13. - filmhu
Véget ért a Verzió
Vasárnap befejeződött a 3. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál. A november 8. és 12. között lezajlott esemény két másik filmfesztivállal, valamint hat premier filmmel versengett a nézők figyelméért, ám a gazdag program így is több nézőt vonzott az előző két alkalomnál. 54 vetítésen, 10 teltházas előadáson 3266 látogató volt kíváncsi a 60 merész hangvételű verziós filmre.

A Verzió díjat a közönség szavazatai alapján Aleksandar Manic filmje, a macedón cigányok legekre törekvéseit bemutató Sutkai bajnokok nyerte.

Idén először kapott díjat a Legjobb Magyar Verzió Film. A díjat Lakatos Róbert Moszny című portréfilmje kapta egy magányos férfi gyengéd és figyelmes ábrázolásáért, aki ragaszkodik értékeihez e változó világban.

A Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon a Duna Televízió a Dunadíjat Hanna Polak és Andrzej Celinski: A pályaudvar gyermekei című alkotásnak ítélte.

"A megrendítő film felhívja a figyelmet azokra a gyerekekre, akik Moszkva utcáin élnek. A figyelem felkeltésén túl azonban konkrét segítő szándék is vezérli a rendezőt, miszerint alapítványán keresztül enyhíteni kíván az utcagyerek sorsán. Ehhez a nemes célhoz nyújt segítséget a Duna Televízió azzal, hogy A pályaudvar gyermekei című dokumentumfilmet műsorára tűzi bízva abban, hogy a világban megérint olyan nézőket, akik a rendező szándéka mellé állnak. A Televízió fontosnak tartja az emberi jogok tiszteletben tartását, az emberhez méltó életet és elítéli az embertelen bánásmódot bárhol is legyen az a világban. Külön figyelmet érdemel a Televízió számára a gyerekek sorsát befolyásoló mindennemű pozitív kezdeményezés, ezért támogatja Hanna Polak és Andrzej Celinski dokumentumfilmjét." - áll a Duna Televízió indoklásában.

A harmadik Verzión számos film alkotóját látta vendégül a fesztivál, akikkel kerekasztal-beszélgetésen vehetett részt a közönség. (Hanna Polak: A pályaudvar gyermekei, Eric Bergkraut: Koka - a csecsenek emlékezete, Janko Baljak: Vukovár - a végső változat, Joachim Demmer: Tarifa Traffic - Halál a Gibraltári-szorosban, Natasha Stankovic: Punam és Johanna Morselt az IDFAcademy szervezője vett részt a fesztiválon.)Címkék

hírnka emblema 2012