sex hikaye

Virítsd a filmtervedet!

III. Magyar Forgatókönyv Börze

2014. szeptember 3. - filmhu
Virítsd a filmtervedet!

Egészestés játékfilm treatment pályázatot hirdet a Filmalap. A pályaműveket szeptember 18-ig kell elküldeni, a legjobbak fejlesztési támogatást nyernek a Filmalaptól.

A Magyar Nemzeti Filmalap a korábbi évek hagyományait felélesztve egészestés játékfilm treatment pályázatot hirdet a magyar filmszakma aktív alkotói és pályakezdő tehetségei számára.

A pályázatra olyan filmterveket várnak, amelyekkel alkotójuk eddig nem pályázott a Filmalaphoz. A pályázat elbírálása során előnyben részesülnek azok a klasszikus műfajú (vígjáték, thriller, romantikus, stb.) filmtervek, amelyek a szervezők reményei szerint magukban hordozzák egy emlékezetes mozisiker lehetőségét. A Magyar Nemzeti Filmalap által felkért zsűri (Divinyi Réka forgatókönyvíró, a Filmalap forgatókönyv-fejlesztési igazgatója, Taschler Andrea producer, Zomborácz Virág rendező, forgatókönyvíró) azokat a filmterveket fogja díjazni, amelyek közönségbarát, szórakoztató igénnyel készültek, de mégis átélhető és érvényes üzenettel szólítják meg a nézőt.

A kiválasztott 6 treatment alkotói október 16-án, a Magyar Filmhét hivatalos programjában szereplő III. Magyar Forgatókönyv Börzén prezentálhatják ötletüket a magyar filmszakmának, rendezőknek, producereknek és az érdeklődőknek. A kiválasztott projektek alkotói az eseményt megelőző héten prezentációs felkészítésben részesülnek.

A pályázatra legalább 5, de legfeljebb 10 oldalas filmtervekkel lehet jelentkezni, amelyek érzékletesen kifejtik a filmterv koncepcióját, bemutatják a történet főbb szereplőit, részletesen felvázolják cselekményt és annak fontos fordulatait. (Kidolgozott jelenetet és dialógrészletet nem várnak.)

A pályázat ingyenes. Egy alkotó legfeljebb 2 treatmenttel pályázhat.

Jelentkezési határidő 2014. szeptember 18-a.  A pályaműveket elektronikus úton a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre kell elküldeni. A pitchfórum részvételre kiválasztott 6 filmterv listáját 2014. október 5-én teszik közzé a szervezők.

A pitch fórumon a Magyar Nemzeti Filmalap által felkért zsűri kiválasztja a három legígéretesebb treatmentet. A nyertes filmtervek alkotói lehetőséget kapnak arra, hogy forgatókönyvüket a Magyar Nemzeti Filmalap pályázati rendszerében és támogatásával dolgozzák ki.

A korábbi börzékről írt cikkeinket ITT és ITT olvashatjátok!


nka emblema 2012