sex hikaye

Wiesbadenben versenyez A zöld sárkány

Buenos Airesben Tarr, Nemes és Moldoványi

2011. április 5. - filmhu
Wiesbadenben versenyez A zöld sárkány

Miklauzic Bence új filmjének németországi premierje a holnap kezdődő wiesbadeni filmfesztivál versenyprogramjában lesz. A Buenos Airesben és a texasi Houstonban kezdődő nemzetközi filmfesztiválokra is érkeznek magyar mozgóképek a napokban - tudatta a Magyar Filmunió.

 

Mindössze tíz, Németországban mindeddig még nem vetített játékfilm kapott meghívást a wiesbadeni „goEast” filmfesztivál versenyprogramjába. A Német Filmintézet (DIF) rendezvénye, mely a közép-európai filmművészet rangos seregszemléinek egyike, holnap kezdődik Wiesbadenben.

A 10 000 eurós fődíjért, az Arany Liliomért Miklauzic Bence A zöld sárkány gyermekei című játékfilmje indul. A Rátóti Zoltán, Bánfalvi Eszter és Yu Debin főszereplésével készült mozgókép a Mythberg Films stúdióban készült és számos nagy európai filmfesztivál tűzte műsorára a közelmúltban. A zöld sárkány gyermekei című film németországi premierjén a rendező és Berger József producer is személyesen részt vesz a hétvégén. A „goEast” fesztivál holnap esti nyitófilmje, Jerzy Skolimowski Essential Killing című többszörös díjnyertes rendezése lesz, melynek magyar koproducere Berger József volt és számos magyar szakember közreműködésével készült. A wiesbadeni filmfesztivál versenyprogramjában a Morgen című román-francia-magyar koprodukció is meghívást kapott; Marian Crisan játékfilmje a Katapult Film részvételével készült.

 Nézz bele A zöld sárkány gyermekei-be!


Buenos Airesben holnap kezdődik a BAFICI, a független film nemzetközi ünnepe. A nagyszabású argentin fesztivál Nemes Gyula Negatív Magyar Filmtörténet és Tarr Béla A torinói ló című filmjeit is vetíti. A texasi Houstonban pénteken kezdődő „WorldFest”-en Moldoványi Ferenc Another Planet/Másik bolygó című kreatív dokumentumfilmje lesz látható.


nka emblema 2012