sex hikaye

601- S - gerilla harcmodorban foglalja el a mozikat

2002. augusztus 2. - lb
Augusztus 03., szombat 23:30-tól a tv2 Moziban

"Ha akarsz egy kalandot, vegyél egy Trabantot." - tartja a mind inkább terjedő népiurbánus mondás, de hogy honnan ered, senki sem tudja. Mégis jelzi: potenciális populármítosz kezdte meg tudat- s nyilvánosság alatt hódító útját a budapesti agyakban. Ez a taktika csak egyre utalhat: a Gerilla Film visszatért, így újabb magyar kisjátékfilmnek örülhetünk a vásznakon: 601-S. Még ha ez a hivatalos moziműsorokból nem is tűnik ki.

A Nyitrai Márton rendező, Marosi Gábor operatőr, Czakó Judit vágó és Wallner Ádám segédoperatőr-főszereplő alkotta csapat csak rámenősségének köszönheti, hogy forgalmazótól gazdátlan filmje mégis ott pereg a budapesti filmszínházakban. A minimozit a Budapest Film utalta át a filmek előtti reklámblokkokat gyártó Cinerealhoz, akik a reklámtekercsek végére (rosszabb esetben elejére) odaragasztották a készen álló 38 trabis kópiát. Mindezt azonban szívességnek tekintették, így a 601-S semmifajta promóciót nem kapott premierje idején (se azóta), sőt egy szóval sem említik meg a hivatalos moziműsorban. A gyanútlan néző akár azt is gondolhatja az 1 perc 45 másodpercnyi gegről, hogy nem is filmmel, hanem valami fura, eredeti Trabant(!)-reklámmal áll szemben.

Ha eddig nem figyeltél volna fel rá, még legalább két hónapig van időd arra, hogy megtudd, mennyi strapát bír el egy originál DDR Trabi.

A filmet a Corvinban, a Puskinban, a Művészben, a Tabánban, Szindbádban, a Kossuth 4-ben minden teremben játsszák, míg a Duna Plazában és a Lurdy Házban a Pánikszoba kísérőfilmjeként látható, május 10-től pedig a Mammut termei is csatlakoznak.

rend/dir: Nyitrai Márton f/sc: Nyitrai Márton, Marosi Gábor, o/p: Marosi Gábor v/ed: Czakó Judit, h/sd: Juhász Róbert, gy/p.m.: Papp Sándor p/p: Major István sze/cast: Wallner Ádám, Vörös Krisztián gyártó/p.c.: Gerilla Film, Film Team támogató/supported by: Magyar Mozgókép Közalapítvány, Sparks, Cam 35. 2001, színes/colour, 2 perc/mins, 35 mm

Címkék

fiesztanka emblema 2012