sex hikaye

Almási Tamás a Sejtjeinkkel együtt A mi mozinkba érkezik

2002. március 5. - filmhu
A mi mozink tavaly márciusban nyitotta meg kapuit, a már hat éve működő Trafo clubban (a pesti Trafó névadói nem voltak elég körültekintőek a névválasztásnál, ezért az azonos név), amely a gödöllői underground zenei élet zászlóshajója. Ligeti a nyitás előtt tíz évet dolgozott a forgalmazói szakmában ezért saját vetítővel, és kialakult kapcsolatrendszerével nem jelentett megoldhatatlan problémát, hogy saját mozit nyisson. "Sosem pályázunk, nem is nagyon fogadnánk el semmiféle támogatást a mozi üzemeltetéséhez. Teltházzal játszunk, így veszteséggel ugyan, de kitermeli a mozi a saját költségeit" számol be az artmozis szakmában szokatlanul jókedvűnek tűnő Ligeti.

Az Utazó Szemle hivatalos vidéki állomásai közé mégsem került be Gödöllő. "Nem fértünk bele a költésgvetésbe, pedig a többi állomástól eltérően mi még kölcsöndíjat is fizettünk [a jegybevétel bizonyos hányada], sőt, a kópiák szállítását is mi oldottuk meg." Látható volt itt a Chico, az Ébrenjárók, a Legkisebb film... is.

Ligeti Zoltán kínálatukról elmondta, a "a mozi kínálata igen széles, játszanak forgalmazott és forgalmazásra nem kerülő filmeket, ám még a helyi művészfilmekre járókat is gyakran elcsábítják a budapesti mozik." A mi mozink programja mindemellett rendkívül színes, az OFF fesztiválon bemutatott filmektől kezdve láthatóak igazi slágerek is, valamint azok az alkotások, amelyek nem hiányozhatnak a "közönségbarát művészfilmek mozijából" miként a mozit Ligetiék definiálták.

Harci szellemüket bizonyítandó, március második felében a kizsűrizésük miatt nagy vihart kavart kisfilmeket mutatják meg Gödöllőnek. A vetítések március 14-én, 19-én és 20-án lesznek.

(részletes programot lásd a plusz infóban, vagy látogass le a www.trafoclub.hu cím megtekintése után Gödöllore.)

Címkék

fiesztanka emblema 2012