sex hikaye

Antal Nimród vágja a thrillert 

"A filmisten rám mosolygott"

2003. március 6. - Gőzsy Kati
Antal Nimród nem fejezte be a 34. Magyar Filmszemlére első nagyjátékfilmjét, a Kontrollt, de ahogy mondja, nem is állt szándékában a szemle miatt elkapkodni az utómunkálatokat, hogy aztán nyilvános sajtóbalhét rendezzen. Nimród mostanában egy kis irodában található meg a BAH csomópontnál: itt vágják a nyersanyagot. A thriller téli forgatása alatt a Filmisten a stábbal volt, és az akciójelenetek ellenére csak egy fül sérült meg.
Szerelmi szálak is lesznek a filmben, mert bár csak egy főhősnő áll az öt jegyellenőrrel szemben, de ő „jobbról és balról is kapja a szerelmet”. A rendező hangsúlyozza: - A film metróban játszódik, de nem BKV-film.

filmhu: Hogy áll a film? 

Antal Nimród: Szuperfaszán. Január huszonvalahányadikán fejeztük be a forgatást.

filmhu:
 Miért nem készült el a filmszemlére?

A.N.: Nem akartam a szemle miatt kapkodni, hiszen évek óta mindenki ezt csinálja, aztán jönnek a sajtó-balhék. Király Pistivel most kezdtük vágni intenzíven a filmet, közben a hanganyagot és a zenét a Neo készíti. Nyár elejére lesz kész a Kontroll, és ezután keressük meg a forgalmazókat.

filmhu: A forgatás alatt minden tervszerűen haladt?

A.N.: Jól folyt a munka, és jó volt a hangulat. Bármelyik filmes összetette volna a kezét és megköszönte volna a Filmistentől. Buli volt minden nap, nem a gyomorszorítás, ami ezzel jár. A forgatás negyven napig tartott, csak karácsonyi szünetre álltunk meg.

filmhu:
 De a film előkészületei régebb óta folytak…

A.N.: Igen, 2000 január első napján indult először a film. Kétszer állt meg. Többször elindult az előgyártása, színészeket válogattunk. Ezalatt az idő alatt sokszor cserélődtek a szereplők, ha valakinek más elfoglaltsága volt, néhány színész is vele ment, Szabó Győző, Pindroch Csaba, Hujber Feri meg ezalatt sztárok lettek, sőt 3 évvel idősebbek is. Hujbernek például azóta más lett a karaktere (Barátok közt) és ki is gyúrta magát. Így a “most jött ki a tinédzserségből, még nem férfi” szerep helyett egy macsósabbat kapott. Helyette Mátyási Bence (Rinaldo) játssza a kamaszt.

filmhu: Kik a végleges szereplők?

A.N.: Eszenyi Enikővel nyitjuk a filmet, de hogy hogyan az legyen meglepetés. A film főszerepében Csányi Sándor domborít, a jegyellenőr társai: Pindroch, Mucsi Zoltán és Nagy Zsolt. Cserhalmi György a gonosz, Kulka János egy múltbeli régi kolléga, szerepel még Szabó Győző, a női főszereplő pedig Balla Eszter, aki jobbról és balról is kapja a szerelmet.

A nagyobb színészektől elsőfilmes rendezőként féltem, de amilyen tehetségesek, olyan jó fejek is voltak a forgatás alatt.

filmhu:
 A thriller műfajú film akciójelenetekkel is dúsított. Alkalmaztatok kaszkadőrt?

A.N.: Persze, kaszkadőrökkel vettük fel a több napos forgatást igénylő 'nagy földalatti hajszát'. Az emberek esnek jobbra-balra, egy színész a mozgólépcsőn csúszik le, aztán következik a nagy futás a síneken. És csak egy fül sérült meg ezalatt.

filmhu: Miután Hutlassa Tamás mellett a film társproducere is vagy, tőled kérdezem meg: mindez mennyit kóstál?
 
A.N.: 100 millió fölött van eddig a költségvetés. Az MMK-n kívül a Szerencsejáték Rt.-től és egy SKS nevű német cég vezetőjétől kaptuk a pénzt.

filmhu: Most is készítesz reklámfilmeket?

A.N.: Persze, valamiből meg kell élni. Mindenfajta reklám tervben van.

filmhu: Új játékfilm-terv?

A.N.: Arról csak annyit mondok, hogy Naftalin. Benzinszerű valami a rakétaturbinákban. 

filmhu: Ez hasonlít a Biztosítás című rövidfilmedhez?

A.N.: A Biztosítás trippen, csak éppen nagyjátékfilm lesz és nagyon humoros.

Címkék

interjú , werk



nka emblema 2012