sex hikaye

Antik

Báthory Orsolya

2005. január 20. - filmhu
Antik
Az antikváriumban dolgozó magányos lány a valóság helyett a könyvek álomvilágát választja. És nem akar felébredni.

filmhu: Miért ezt a filmet csináltad meg, mi izgatott benne?

Báthory Orsolya: Van egy nagyjátékfilm tervem, ez a film tulajdonképpen egy előtanulmány, egy variáció arra a témára.

filmhu: Hogyan állt össze a stáb és a film anyagi háttere?

B.O.: Megpróbáltam nagyrészt olyan emberekkel dolgozni, akiket már ismertem, megbízom bennük, de jópár stábtagot a producerek vagy az alkotótársaim ajánlottak, és velük is szeretnék még sok közös munkát.

A film anyagi hátterét az MMK kisjátékfilm pályázati támogatás teremtette meg, ehhez társultak további támogatók, a Somos Video, aki anyagi támogatást, a Mafilm Audió, a Starlight, aki technikai, és eszköztámogatást adott. A Focus Fox, a Kodak valamint a stáb több tagja jelentős árengedményt adott, amellyel szintén segítette a film létrejöttét.

filmhu: Mi tette emlékezetessé a forgatást?

B.O.: Anekdotával nem tudok szolgálni, de emlékezetessé azoknak az embereknek a lelkesedése és segítőkészsége tette, akik részt vettek a film létrehozásában.

Elképesztően jó érzés, hogy kollegák, szakmabeliek, „civilek” – olyanok is, akikkel eddig nem ismertük egymást – támogattak, bíztattak és mindent beleadtak, hogy ez a film elkészüljön. Tényleg nagyon hálás és boldog vagyok, és optimistává tesz, hogy létezik ilyesmi.    

filmhu: Milyen hatását érezted eddig a tavaly elfogadott Filmtörvénynek a filmkészítés során?

B.O.: Mivel ez az első kisjátékfilmem, nincs összehasonlítási alapom, de az biztos, hogy a Filmtörvény tette lehetővé, hogy a pályázati támogatások mellé sikerült szereznünk még jelentős anyagi támogatást.Címkék

filmnévjegy , szemle 36nka emblema 2012