sex hikaye

Aranyszem Operatőr Fesztivál

Legenda díj Sára Sándornak

2008. november 6. - filmhu
Aranyszem Operatőr Fesztivál
Ötödik alkalommal rendezi meg idén a Magyar Operatőrök Társasága az Aranyszem operatőr versenyt. Az idei versenyre öt kategóriában lehetett nevezni. A versenyben a HSC tagokon kívül más operatőrök is részt vehettek. Az Aranyszem Operatőr Fesztivál, melynek ezúttal a Sugár Mozi ad otthont, és 2008. december 1 – 7. között lesz.

Minden kategóriában egy háromtagú zsűri jelöli ki a három jelöltet, illetve a kategóriák győzteseit.

A zsűri tagjai:

Játékfilm kategória:
Grunwalsky Ferenc, Koltai Lajos, Pados Gyula

Kisjátékfilm kategória:
Babos Tamás, Balog Gábor, Pálfi György

Dokumentumfilm kategória:
Gárdos Péter
Halász Gábor
Kurucz Sándor

Természetfilm kategória:
Nádasy László
Szaladják István
Szilágyi Virgil

Színház – és Filmművészeti Egyetem és más felsőfokú intézmények média szakos hallgatóinak kategóriája:
Herbai Máté
Pohárnok Gergely
Sándor Pál

Az elmúlt évben első alkalommal, Budapest – Zugló Önkormányzata is csatlakozott a rendezvényhez, így ez a program Zugló Aranyszeme elnevezést kapta. A sikeres együttműködésünket folytatva a 2008 – as fesztiválhoz is csatlakozik Zugló Önkormányzata.

Minden évben átadásra kerül a társaság „Legenda” díja. 2008. „ Legenda” díjas operatőr: Sára Sándor.

2008 - ban a HSC második alkalommal adja át a HSC gyűrűt, ezzel azon kollegáink munkáját szeretnénk elismerni, akik magas színvonalon hozzájárultak az operatőr közvetlen munkatársaként a filmek, TV játékok elkészítéséhez. Idén Deimanik Tamásné, Haeseler Ernő, Kovács Gyula, Regéczy Viola és Szirmai Árpád kapják az elismerést. Posthumus díjjal Basilides Edit munkásságát is szeretnénk elismerni.

Idén először kerül átadásra az ”Eternity award” „Örökkévalóság díj”, amelyet idén azon producereknek szeretnénk átnyújtani, akiknek munkája hozzájárult a magyar film megismertetéséhez a Világ minden részén. Kitüntetettjeink: Hámori András, Robert Halmi Sr., Robert Lantos és Andrew Vajna.

2008-ban ismét a Duna Televízió lesz média partnerünk. A programot Internet online élő adásban közvetítjük a 2007 –es rendezvényünkhöz hasonlóan.

A  fesztivál szponzorai között már olyan tekintélyes nemzetközi filmipari cégek is megjelentek, mint az amerikai Panavision kameragyártó és kölcsönző cég, akinek amerikai és európai vezetői személyesen is részt vesznek a fesztivál záró rendezvényén, és 60 000 dollár értékű díjat adtak át az SZFE film kategória győztesének.

Az Aranyszem fesztivál támogatói: Magyar Mozgókép Közalapítvány, Nemzeti Kulturális Alap, Oktatási és Kulturális Minisztérium, Zugló Önkormányzata.

A hazai cégek közül a Sparks Kft,Visual Power, Kodak, Magyar Filmlaboratórium, Focus Fox, Arri, Schwindl Kft, Vona – lite, Light Odyssey, Popfilm.

Helyszín:
Sugár Mozi

Időpont:
2008. december 1-7.


nka emblema 2012