sex hikaye

Az igazi Audrey Hepburn

Bertrand Meyer-Stabley

2004. január 8. - filmhu
Az igazi Audrey Hepburn
Őzikeszemei, karcsú termete és természetes eleganciája egy csapásra halhatatlanná tették. Audrey Hepburn már első sztárként forgatott filmjéért Oscar-díjat kapott. A látszólagos törékenysége ellenére is határozott és nagyvonalú asszony fergeteges karriert fut be, amelynek során olyan színészekkel játszik együtt, mint Gregory Peck, Humphrey Bogart, Henry Fonda, Fred Astaire, Gary Cooper, Cary Grant, Sean Connery és végül Mel Ferrer, későbbi férje, akivel ragyogó párt alkotnak.
Tudtán kívül új ruhadivatot teremtett a világban. Hány nő fogja utánozni stílusát, frufruját, kendőit és barátja, Hubert de Givenchy által készített kosztümjeit? Számos generáció szemében ő lesz az abszolút elegancia megtestesítője. 39 éves korában ott hagyja Hollywoodot, hogy fiai nevelésének és párkapcsolatának éljen. Ettől fogva csak néhány európai filmben szerepel, s az Unicef nagykövetévé válik: a bolygó rossz sorban élő gyermekeinek szenteli életét.

Audrey Hepburn lenne a tiszta és tökéletes boldogság mintaképe? Nem, hiszen fájdalmas gyermekkora volt. Apja eltűnése, a II. világháború alatt Hollandiában átélt nélkülözések, amelyektől egy ízben az éhhalál küszöbére került, a vezető táncosi karrier elvesztése, az állandó kételkedés önmagában és végül két zátonyra futott házassága örökre rányomták bélyegüket életére. Majd jött az egészségét az évek során felemésztő rák, de ez sem tudta őt humanitárius feladataitól eltántorítani. Ezt a példaértékű, a tehetségnek és szépségnek szentelt, finomságtól és nagylelkűségtől átitatott életet meséli el híven Bertrand Meyer-Stabley.

A félig francia, félig ír Bertrand Meyer-Stabley számos életrajz szerzője, amelyeket több nyelvre is lefordítottak. Ő a Pygmalion kiadónál megjelent Az igazi Jackie Kennedy és Az igazi monacói hercegnő kötetek írója is. Több német és spanyol hetilap, valamint az Elle magazin munkatársa.

Kiadó: JÓSZÖVEG MŰHELY KIADÓ
Kiadás éve: 2003

Szívesen elolvasnád olcsóbban? - Klikkelj ide: Bookline.hu


Címkék

szakma


(1) 
Hozzászólások
1-1  /  1
2004. május 21. péntek, 11:51#1| torolt felhasznalo

nka emblema 2012