sex hikaye

Az igazi Romy Schneider

Emanuell Bonini

2004. január 8. - filmhu
Az igazi Romy Schneider
Sokaknak Romy Schneider örökre a felejthetetlen Sissi marad, aki szerelme miatt vált Ausztria császárnéjává. Ez a szerep a nemzetközi hírnevet hozta meg Romynak, de egyúttal kálváriája kezdetét is jelentette. Mert egész életében azért kellett harcolnia, hogy elfelejtesse ezt a róla kialakult, számára terhes képet, amely megakadályozta tehetsége sokoldalúságának kibontásában.
Romynak hosszú úton kellett végighaladnia, amelyen olyan mesterek, mint Luchino Visconti, Otto Preminger vagy Orson Welles munkálkodtak azon, hogy új lendületet adjanak karrierjének. Franciaországban letelepedvén fájdalmas szerelmet élt meg Alain Delonnal, de egyébként itt köszöntött rá a szerencse is: sikert sikerre halmozott. Minden erejével mesterségének szentelte életét és ezt a közönség azzal hálálta meg, hogy a "legjobb európai színésznőnek" választotta. De milyen árat kellett ezért fizetnie!
Sajnos Romy magánélete nem volt ilyen sikeres: szakítások, árulások, válások, becsapások sorozatát kellett elszenvednie. Tizennégy éves fia tragikus halála adja meg neki a kegyelemdöfést, amelyből már nem tud magához térni és fiatalon, 43 éves korában éri a halál.
A Párizsban élő Emmanuel Bonini ebben a könyvében e kivételes nő ragyogó és tragikus arcát, megható sorsát tárja elénk, akit szenvedélyesen szeretett mindenki, aki kapcsolatba került vele. A lelkes, érzékeny, romantikus és számos vallomást tartalmazó életrajznak külön érdeme, hogy az olvasót fájdalmas és lélekbemarkoló titkok rejtelmeibe vezeti be.

Kiadó: JÓSZÖVEG MŰHELY KIADÓ
Kiadás éve: 2002

Szívesen elolvasnád olcsóbban? - Klikkelj ide:Bookline.huCímkék

szakmanka emblema 2012