sex hikaye

Budapest Short a Kultiplexben

2005. Augusztus 6 - 9.

2005. augusztus 3. - filmhu
Budapest Short a Kultiplexben
Augusztus 6 és 9 között rendezi meg a Gombolyag Alapítvány a BUdapest SHOrt Nemzetközi Rövidfilm Fesztivált BUSHO Visioncímmel. A fesztiválnak a Kultiplex biztosít helyszínt, esténként koncertekkel várják a látogatókat. A belépés mindenki számára ingyenes.

BUdapest SHOrt Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál - BUSHO Vision

2005. augusztus 6-9.

A terítéken közel 250 rövidfilm 24 országból. Az egyéni nevezők mellett 16 filmes műhely és fesztivál küldte el Best of válogatását a Busho Vision Nemzetközi Filmfesztivál mustrájára, melyet augusztus 6-tól 9-ig tartanak a szervezők a budapesti Kultiplex moziban. A fesztivál idejére körülbelül 30 vendéget várnak a szervezők, akik jórészt a filmek alkotói, de jön delegáció több külföldi fesztiválról, sőt a Lengyel Filmintézet két képviselője is megjelenik.

Hazai ízek a nemzetközi mezőnyben.
Kollár Klemenc László: Kitchen
A Busho Vision Fesztiválra nemcsak magyar, de rengeteg külföldi egyéni nevező küldött filmet, Csehország, az Egyesült Államok, Kanada, Lengyelország, Németország, Hollandia. Nemcsak nemzetközileg színes a paletta, a filmek minősége és frissessége is figyelemreméltó. Találhatunk amatőr, videóval felvett zseniális ötleteket, ugyanakkor olyan celluloidra forgott darabokat is, melyek meghaladják az átlagos profi rövidfilmek költségvetését. A munkákra együttesen jellemző, hogy alapvetően fiatal és lelkes csapatok készítették, így leginkább a frissesség, a szokatlanság és olykor az egzotikum érződik rajtuk.

Az egyéni nevezők nagy része bekerült a versenyprogramba, melyekből egy öt fős nemzetközi zsűri válogat és dönti el, ki kapja a felajánlott díjakat, többek között a Kodak Super 8-as tekercseit. A zsűritagok közül Oláh Lehel filmrendező képviseli a hazai színeket, Sárka Rousava jön a Brno 16 fesztiválról. Anton Szomolányi Szlovákiában tanít filmezést. Robert Meredith az amerikaiak véleményét képviseli, Wolfgang Leis pedig Németországból látogat ide. Azok a filmek, amelyek nem kerültek versenybe, információs blokkban a Kulti kistermében kerülnek a közönség elé. 

A fesztivál megnyitóját augusztus 6-án 18:30-kor tartják a Kultiplex mozi vetítőjében, ahol levetítenek három világszinten sikert aratott magyar rövidfilmet. Rófusz Ferenc A légy című három perces animációs filmje 1981-ben nyerte a legjobb rövid animációs film Oscar díját. Iványi Marcell Szél című filmje tíz éve nyert Aranypálmát Cannes-ban (második rövidfilmje az idei velencei filmfesztiválon szerepel versenyben). A Busho Vision megnyitójának záródarabja Mészáros Péter Eső után című kisfilmje, amely szintén Cannes-ból hozott Aranypálmát 2002-ben.

Kik állnak a dobogóra?
Rachel Davies: Gold
A fesztivál minden nap reggel 10-től kezdi vetítéseit, és este 22:00 óráig bezárólag kisebb-nagyobb szünetekkel folyamatosan pergeti a képeket. Sötétedéstől éjfélig a Kultiplex kerthelységében folyamatosan a Mediawave Fesztivál elmúlt 15 évének legjobbjait láthatják az érdeklődők, és azok is, akik csak betévednek oda. Az egyéni nevezőkön kívül többek között olyan válogatásokat láthatunk még, mint a Lengyel OFF Cinema, a cseh B16, vagy a német 4 Blue Horses legjobbjai, valamint a hazai termésből az Inforg Stúdió, a MAFSZ, a Duna Műhely alkotásai.

Esténként 22:00 órától koncertek is várják a szórakozni vágyókat. Állandó attrakcióként szerepel majd a fesztivál alatt Boka Gábor s.H. Perfornitorium, avagy szekrényben az igazság című performance előadása magával az alkotóval. Több kisfilm rendezője is részt vesz a fesztiválon, tehát bárki elmondhatja észrevételeit a művekkel kapcsolatban akár maguknak az alkotóknak is.

A fesztivál záróeseménye az augusztus 9-i délelőtti eredményhirdetés, díjkiosztó és ünnepség.


nka emblema 2012