sex hikaye

Ciklus

Komenczi Norbert

2008. január 12. - filmhu
Ciklus
Egy körkörösen mozgó történet, ami kezdődhetne bármikor, amikor felébred a vágy valami elérhetetlen iránt, amitől két világ határát jelző, ablaküveg vékonyságú, törékeny, mégis áthatolhatatlan vonal választ el csupán. Csak mész előre az eszed ellen újra meg újra, mert olyan hihetetlenül közel a cél, de mindig közbejön valami, egy koppanás az aszfalton, mondjuk, de legközelebb sikerülnie kell, mert érzed, hogy elérhető… Vagy mégsem az.

Filmhu: Miért ezt a filmtervedet forgattad le?

Komenczi Norbert: Régóta izgatnak a filmben boncolgatott kérdések, és a technika amit használtunk. Ráadásul kaptunk támogatást az MMK-tól.

Filmhu: Hogyan állt össze a stáb és a költségvetés?

K. N.: A film gyártójával, a Future Films-szel több reklámfilmet is készítettem, az operatőrt Fillenz Ádámot a producer, Herczeg András ajánlotta, ebben a filmben dolgoztunk együtt először. A 3D figurát készítő Ugrai Ferenccel már több reklámfilmben dolgoztunk együtt a Melon Fx stúdió égisze alatt, miként a háttereket készítő Erő Zsoltot is alkalmazott filmes munkák során ismertem meg. A főszereplő Nagy Zsoltot pedig még a főiskoláról ismerem, és már régóta szerettem volna vele dolgozni. Tökéletes választás volt a szerepre.

A főszereplő, Nagy Zsolt tökéletes választás volt a szerepre

Filmhu: Mi tette emlékezetessé a forgatást? (egy anekdota)

K. N.: A konstans rohanás. Kevés idő alatt nagyon sokat kellett felvennünk, ráadásul mivel az utómunkák folyamán szinte minden snittbe belenyúltunk, igen körültekintőnek kellett lennünk. Nem mindig sikerült.

Filmhu: Mit vársz az idei szemlétől, mi érdekel a mezőnyből?

K. N.: Ragályi Elemér „Nincs kegyelem” című filmjének fogadtatására nagyon kíváncsi vagyok. Pár éve készítettem egy dokumentumfilmet ugyanerről az esetről, ami nagyon megfogott. Szurkolok, hogy Ragályi filmje minél több díjat gyűjtsön be. Nagy szükség lenne még több olyan játék- vagy dokumentumfilmre, ami szembesíti a közönséget az ország rendszereinek lesújtó állapotával. Hol a magyar politikai krimi?

Filmhu: Milyen könyvből csinálnál filmet?

K. N.: Dashiel Hamett „Üvegkulcs” című regényét szívesen megcsinálnám a mai Magyarországra szabva a cselekményt. Nagy Gergely „Angst” című, nemrég megjelent könyvét is szívesen megfilmesíteném. Nagyon jó, és a nemzetközi piacon is versenyképes filmet lehetne csinálni belőle.

Filmhu:Legjobb/legrosszabb bonmot a filmedben?

K. N.: Nem szólnak a filmben egy szót sem, szóval nincs bon mot.

Filmhu: Legtöbbször felvett jelenet?

K. N.: A nyitósnitt, mivel elég hosszú és eredetileg nem akartuk szétvágni.

Filmhu: Melyik A kategóriás fesztiválon látnád a legszívesebben versenyben a filmed?

K. N.: Bármelyiken.

Filmhu: Mi volt az utolsó jó mozifilm élményed?

K. N.: A Paprika című japán anime, de sajnos nem moziban láttam.  Címkék

szemle 39 , filmografianka emblema 2012