sex hikaye

Egy nap a gyermeki lélek körül - ajánló szombatra

Filmszemle napi ajánló

2009. január 26. - filmhu
Egy nap a gyermeki lélek körül - ajánló szombatra
A nap első felében újra iskolában érezhetjük magunkat, de mesét is nézhetünk, majd elmélyedhetünk a gyereksors nehézségeiben és komplexitásában.

Korán reggel rögtön válaszút elé érünk: vajon a K1-es blokk kisfilmjeire üljünk be Horváth Lili, M. Tóth Géza, Madarász István nevétől és filmjeitől megbűvölten, vagy vegyünk egy nagy levegőt, és a Magyar film - magyar filmkritika beszélgetésbe kapcsolódjunk-e bele.

Akárhogy is, a MOM 9-es termében 13 órakor egy nyílt médiaóra keretén belül szaktanári oktatásban részesülhetünk az adaptáció terén - de ha más értelmben éreznénk magunkat gyereknek, avagy gyerekkel vagyunk, irány 12:45-kor Sólyom András Szegény Dzsoni és Árnika című lázárervinádája, amelyben maga Orbán Viktor is feltűnik pár csel erejéig. 

Egy kis politika a köztársaság 20 éves évfordulójára: Sólyom András immáron második filmje a Kádár-korszak demokratikus ellenzéke kiemelt információs vetítés keretén belül nézhetjük meg 16 órakor, 50 percnyi hőskor időközben megöregedett arcokkal. A rendszerváltás után játszódik Nagy Viktor Oszkár: Apaföld című filmje, amely 16:45-kor indul, amit még egyszer megnézhetünk, ha annyira tetszett, és amelyhez a Szekszárd környéki autópályaépítéseknél is forgattak jeleneteket.

Ha már autó: Török Ferenc Koccanása 17:15-kor kezdődik, a tévéfilm fekete-fehérje aláfesti a kint időközben bekövetkezett szürkületet. Hétkor Pálfi György új projektjét tekinthetjük meg, a Nem vagyok a barátod kísérleti-improvizációs gyönyöröket ígér. Estére pedig egy nehéz, testes film: Sopsits Árpád szülőtlen gyerekekről szóló trilógiájának befejző darabja, A hetedik kör 21:30-kor a nap tartalmas, és remélhetőleg katartikus lezárását hozhatja el.


nka emblema 2012